Asumarea raspunderii pe Legea unica a salarizarii presupune mai multe etape, a declarat premierul Emil Boc in cadrul sedintei de Guvern de miercuri. La inceputul lunii septembrie, Guvernul va declansa procedura asumarii raspunderii, dupa care proiectul va fi prezentat in Parlament unde vor fi depuse amendamente. Acestea vor fi discutate intr-o noua sedinta de Guvern, asumarea efectiva urmand sa aiba loc dupa ce au fost facuti toti pasii necesari.

Emil Boc a venit cu aceasta precizare deoarece liderii sindicali au afirmat, in urma unei intalniri cu premierul, ca raspunderea Guvernului pe Legea unica a salarizarii se amana pana la jumatatea lunii septembrie. "Proiectele de lege urmeaza a intra in dezbaterea Parlamentului, urmand a fi amendate de catre partidele politice, si abia peste doua saptamani guvernul isi va asuma raspunerea", a declarat presedintele BNS, Dumitru Costin.

La randul sau, liderul Cartel Altfa, Bogdan Hossu, a spus ca "evident se va mai discuta, astazi este o prima discutie a actului normativ, astazi guvernul isi va insusi o forma, pentru ca nu avea nicio forma scrisa legata de subiectele in discutie".