S-a stins din viata dupa o grea suferinta cauzata de o boala necrutatoare, la varsta de 60 de ani, Profesorul Lungu Tudorel, Maestrul al Sportului la Aeromodelism, Antrenor Emerit si multiplu campion national la diverse clase aero.

A inceput activitatea de aeromodelist la varsta de 10 ani, in Galati.

Din 1978 a devenit profesor de aeromodelism la Casa Pionierilor Tecuci, devenita ulterior Clubul Copiilor Tecuci. Aici a desfasurat o intensa activitate de pedagog, reusind sa creasca o pleiada de campioni legitimati la cluburile Otelul si CSU Galati.

Discipolii sai au facut parte din loturile nationale de aeromodelim, obtinand mai multe titluri mondiale, europene si nationale si peste 100 de medalii la diverse competitii internationale si nationale.

Dincolo de calitatile de antrenor, calitatile sale de pedagog au facut ca multi dintre elevii sai sa urmeze cursurile unor facultati tehnice, foarte multi fiind absolventi ai Facultatii de Inginerie Aerospatiala cu o activitate remarcabila in cadrul aviatiei romanesti.

A desfasurat activitatea de sportiv si antrenor la cluburile Otelul Galati si CSU Galati, concurand la absolut toate clasele de zbor liber (planoare, aeromodele cu motor de cauciuc, aeromodele cu motor cu piston, micromodele, aeromodele cu orientare magnetica), zbor circular si telecomanda. A castigat titlul national la clasa max indoor la ultimul concurs la care a participat, Bacau 2008. Absolut toate modelele cu care a concurat au fost proiectate si construite de el.

A fost arbitru international, calitate in care a participat la peste 20 de editii ale Campionatelor Mondiale si Europene desfasurate in Romania, Cehia, Slovacia si Ucraina.

A fost antrenorul lotului national de planoare cu orientare magnetica la CE din 2004 (Cehia) si 2006 (Romania) si CM 2005 (Slovacia), campionate la care Romania a obtinut mai multe titluri de campioni si locuri pe podium.