Porumbul ajuta digestia. Porumbul este singura cereala care contine caroten (provitamina A), un puternic antioxidant. In timp, cercetatorii au constatat ca porumbul este util in tratarea afectiunilor biliare si este un protector impotriva cancerului, scrie Adevarul.

Vacanta in Hunedoara Evului Mediu. Deva, Simeria si Hunedoara, trei orase aproape „lipite" unul de celalalt, pe care e bine sa le treci pe lista destinatiilor de vizitat in concediul de vara. Castelul Corvinilor, Cetatea Devei si Parcul Dendrologic din Simeria merita, macar pentru o zi, atentia turistilor care ajung in zona. Traseul propus de Evz incepe in Deva. Dimineata, dupa micul dejun, este indicata o incursiune cu un modern monoliner pe Dealul Cetatii. Este vorba despre o cetate medievala, devenita emblema orasului. Din pacate, vara asta poate fi vizitata doar incinta exterioara a cetatii, interiorul fiind intr-un amplu proces de restaurare.

Cinci reguli pentru o protectie solara eficienta. Dati cu un strat gros de crema si folositi mai degraba produse din farmacii. Atunci cand va expuneti la soare, e bine sa utilizati crema la fiecare doua ore si sa folositi produse care protejeaza si de ultravioletele de tip A si B. Cremele care se gasesc in farmacii sunt mai scumpe insa de mai buna calitate, iar pentru o buna protectie ar trebui sa cautati produse care au factor de protectie (SPF - sun protection factor) de 15-30, noteaza EvZ.

Calatoriile pe distante lungi ne pot imbolnavi. Pozitia inconfortabila menținuta timp indelungat in masina si nivelul redus de oxigen din avion sunt elemente care ne pot afecta sanatatea. Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare sau de diabet ar trebui sa evite calatoriile prelungite sau, daca nu este posibil, sa-si ia masuri de precautie, noteaza Adevarul.

Medicament revolutionar impotriva cancerului. Cercetatorii britanici au declarat ca se afla pe punctul de a produce un medicament pe care il considera "Sfantul Graal" al terapiilor impotriva cancerului, ucigand doar celulele bolnave, anunta news.sky.com, citat de Gandul.

O lingurita de ulei de masline te scapa de ulcer si de gastrita. Nutritionistii spun despre uleiul de masline ca este „prietenul ficatului”, si asta pentru ca este un bun drenor hepatic si biliar. Pentru persoanele care au probleme hepatice este recomandat sa deguste 1-2 linguri de ulei inaintea fiecarei mese. Bine e ca, spun specialistii, sa stai intins o jumatate de ora in pat, pe partea dreapta, odata ce ai inghitit alimentul. In acelasi timp, uleiul de masline are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent si are capacitatea de a dizolva pietrele de la bila. Mai mult, produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorita faptului ca trateaza ulcerul si gastrita, scrie Gandul.

Ipoteza care ar putea schimba vieti: Alzheimer, o maladie infectioasa. Maladia Alzheimer s-ar putea transmite ca o patologie infectioasa. Este o noua ipoteza lansata de cercetarile efectuate pe cobai de o echipa europeana, publicate pe 7 iunie, pe site-ul revistei Nature Cell Biology. Injectarea de tesut cerebral, care contine forma anormala a unei proteine umane, tipica maladiei Alzheimer, in creierul cobailor sanatosi, genereaza proliferarea de leziuni caracteristice. Un fenomen care aminteste de cazul prionului patologic, raspunzator de maladia Creutzfeldt-Jakob, scrie Romania Libera.