Antonescu vrea sa faca pace cu Tariceanu. Crin Antonescu isi face calculele pentru prezidentiale, incercand sa elimine din start orice problema pe care i-ar putea-o crea taberele din PNL. Primul pas: o reconciliere cu fostul sef al liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, si cu apropiatii sai. Strategia liderului PNL nu este insa tocmai pe placul „locotenentului” sau, primvicepresedintele Ludovic Orban, noteaza EvZ.

Premierul Emil Boc, revizor-sef peste finantele statului. Prim-ministrul a infiintat Consiliul pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice, institutie pe care o va si conduce. Cabinetul Boc a infiintat Consiliul pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice, al carui scop este monitorizarea modului in care ministerele si alte institutii cheltuiesc banii publici, noteaza Adevarul.

Senatorii nu se zgarcesc la vorba si la cazari de lux pe banii statului.In topul senatorilor cu cele mai multe cheltuieli se afla udemeristul Gyorgy Frunda, urmat de pedelistul Petru Filip si de liberalul Cornel Popa. Dupa ce, saptamana trecuta, site-ul Camerei Deputatilor publica toate cheltuielile alesilor din ultimele luni, a venit randul senatorilor sa prezinte raportul. Cel mai risipitor a fost ude­meristul Gyorgy Frunda, care a cheltuit nu mai putin de 103.208 lei in total. Majoitatea senatorilor sustin, insa, ca facturile ridicate pe care le-au adus la Parlament sunt o dovada a activitatii lor asidue, scrie Gandul.

UDMR se pregateste pentru alegerile prezidentiale. Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, ieri, ca se bazeaza pe sprijinul Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) la alegerile prezidentiale, cu atat mai mult cu cat aceasta colaborare dintre cele doua formatiuni a contribuit la succesul din alegerile pentru Parlamentul European. “Aceasta intelegere intre UDMR si CNMT a contribuit esential la succesul alegerilor europarlamentare. Am discutat si despre viitor si vom avea consultari in toate problemele importante, inclusiv asteptam o sustinere pentru prezidentiale din partea CNMT”, a spus Marko, citat de Gardianul.

Mitrea: Trebuie sa punem taxa pe bogatie si sa crestem TVA cu 2-3% Fostul ministru al Transporturilor crede ca, daca aceste masuri nu vor fi luate, vor exista probleme cu pensiile si cu salariile tuturor bugetarilor. Guvernul ar trebui sa creasca TVA cu doua-trei procente pentru a obtine o crestere a veniturilor la buget, afirma fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea intr-o postare pe blog (http://blog.mmitrea.ro/2009/06/25/criza-poate-matura-actuala-clasa-politica/). “Eu cred ca singura solutie sanatoasa este cresterea TVA cu doua, trei procente, dublata de reducerea numarului de taxe platite de cetateni, taxe care sporesc birocratia, dar nu aduc mare lucru la bugetul de stat”, afirma Mitrea, citat de Cotidianul.

Basescu ii compara pe ziaristi cu securistii. Izbucnirea sefului statului a vizat un reporter care ii ceruse insitent parerea despre cazul ministrului PDL Monica Iacob Ridzi. Un nou aforism marca Traian Basescu a iesit ieri in spatiul public: ziaristii sunt „mai rau ca fosta Securitate”. Presedintele si-a marturisit aceasta convingere la Sulina, in timp ce apostrofa un jurnalist pentru ca ii urmarea, de la distanta, manifestarile publice. Cateva considerente similare au fost lansate de Basescu si pe 16 iunie, la B1. „Acum turnam in alta parte: la un ziarist. Si vine el la televizor si spune ce stie el de la Gigel nu-stiu-care. Si, de regula, spune minciuni, la fel ca si delatiunile din dosarele de la CNSAS”, comenta seful statului, la „Nasul”, noteaza EvZ.