Raluca Olaru o intalneste in turul doi la Wimbledon pe favorita numarul 8 a competitiei, Victoria Azarenka, in timp ce Sorana Cirstea joaca impotriva indiencei Sania Mirza. Daca cele doua romance reusesc sa castige, vom avea din nou un duel romanesc in turul urmator. Tot miercuri, Roger Federer si Novak Djokovic servesc pentru calificarea in turul 3.

Sorana Cirstea si Sania Mirza nu s-au mai intalnit niciodata in circuitul profesionist - acest meci din turul doi de la Wimbledon fiind prima lor partida in circuit. In aceeasi situatie se afla si Raluca Olaru - bucuresteanca de 20 de ani joaca pentru prima oara impotriva lui Azarenka (nr 8 WTA). Jucatoarea din Belarus a avut un inceput de an foarte bun: a facut sferturi la Australian Open, a castigat turneele de la Brisbane, Memphis si Miami (victorii la Serena Williams, Kuznetsova), a ajuns in semifinale la Indian Wells (a eliminat-o in sferturi pe lidera mondiala Safina) si la Roma, iar la ultimul turneu de Grand Slam s-a calificat pana in sferturi.

Pe Terenul Central, Maria Sharapova deschide ziua la Wimbledon, urmata de Federer. Elvetianul va juca impotriva spaniolului Guillermo Garcia-Lopez (42 ATP) pentru a treia oara in circuit, de fiecare data pana acum meciurile incheindu-se cu victoria numarului 2 mondial. Invingatorul dintre Federer si spaniol il va infrunta in turul 3 pe castigatorul din partida Kohlschreiber - Minar. Sarbul Djokovic il intalneste pe germanul Simon Greul.