Afacerea "Poarta-ma mami!" propusa de Alexandru Mateescu [utilizator almate] a castigat concursul "Sprijina afacerile romanesti!" organizat de Banca Transilvania si HotNews.ro.

"Poarta-ma mami!" propune o alternativa la marsupiile clasice. Esarfele port-bebe (sling, wrap, mei-tai, podaegi) au sute de ani de experienta pozitiva in intreaga lume, facilitand apropierea dintre parinti si copii cu beneficii extraordinare pentru ambele parti. Castigatorul Marelui Premiu a fost decis in urma votului juriului pe baza informatiilor suplimentare ce au fost solicitate finalistilor.

In urma voturilor primite de la cititori, Premiul Publicului a fost castigat de afacerea "La Baciu - Produse traditionale din Bucovina".

La Baciu - Produse traditionale din Bucovina
La Baciu - Produse traditionale
din Bucovina / Foto: delia b
Afacerea "La Baciu" a aparut din dorinta de a perpetua traditia culinara din regiunea Campulung-Moldovenesc Vatra Dornei. Ingredientele provin exclusiv de la crescatorii de animale din zona, iar condimentele (rozmarin, busuioc, cimbru, usturoi) sunt din productie proprie.

Premierea castigatorilor va avea loc in data de 30 iulie 2009 la sediul HotNews.ro din Calea Victoriei, nr. 21-23, etaj 4, sector 3, Bucuresti.

Inscrierea in concurs s-a incheiat pe 8 iulie 2009, iar in galeria finalistior au fost acceptate 14 propuneri de afaceri (initial trebuiau acceptate 10 propuneri de afaceri in finala, dar pentru ca locurile 8-14 au fost la egalitate, juriul a decis sa accepte in finala 14 propuneri). In perioada 9-16 iulie cititorii HotNews.ro au putut vota in galeria finalistilor.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Conditii de participare:

La acest concurs poate participa orice persoană fizică cu domiciliu stabil in Romania, cu varsta minima de 18 ani. Participantii la concurs accepta si se supun prevederilor prezentului Regulament de concurs.

Angajatii HotNews.ro, rudele de gradul I ale acestora, precum si angajatii firmelor partenere implicate in derularea concursului nu au dreptul sa participe la acest concurs.

Reguli si conditii de inscriere:

Pot participa la concursul “Sprijina afacerile romanesti” doar utilizatorii inregistrati ai site-ului www.hotnews.ro. Cei care nu au un cont pe HotNews.ro, se pot inregistra aici: http://www.hotnews.ro/inregistrare, completand formularul de inscriere ca membru.

Participantii la concurs sunt rugati sa completeze corect datele personale din sectiunea de inregistrare. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin sau carte de identitate.

Pentru inscrierea la concurs, un participant trebuie sa fie LOGAT in momentul postarii materialelor in sectiunea / galeria “Sprijina afacerile romanesti”. Un participant nu poate inscrie mai mult de 1 propunere la concurs (si maximum 5 imagini asociate acelei propuneri).

Pentru a fi validata in concurs fiecare propunere trebuie sa fie insotita de urmatoarele informatii:

  • numele firmei / companiei, adresa  (strada, numar, localitate, judet)
  • scurta descriere argumentativa
  • motivatia propunerii (elementul original al afacerii, motivul pentru care participantul sustine acea afacere)
  • materialul trebuie sa contina maximum 2.000 de caractere.
  • cel putin o imagine relevanta (si maximum cinci imagini) care sa “ilustreze” afacerea propusa. Imaginile generice, care nu infatiseaza afacerea descrisa, nu vor fi luate in considerare de catre juriu.

Afacerile propuse pentru concurs trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  • sa se incadreaze in categoria IMM / afaceri mici si mijlocii
  • sa prezinte un element de noutate / originalitate pentru sectorul in care activeaza
  • sa prezinte potential de crestere

Concurentul care propune o afacere este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu materiale la acest concurs.

Mecanismul si durata Concursului:

Concursul “Sprijina afacerile romanesti” se desfasoara in perioada 8 iunie – 17 iulie 2009.

Perioada de inscriere a propunerilor este: 8 iunie – 8 iulie.

Galeria finalistilor: 9 iulie

Votul publicului: 9 iulie – 16 iulie

Votul juriului: 9 iulie – 16 iulie

Anuntarea castigatorilor: 17 iulie

Aparitia materialelor pe site: materialele acceptate in concurs vor fi postate in galeria “Sprijina afacerile romanesti” a site-ului HotNews.ro, in maximum 72 de ore de la inscriere.

Organizatorul isi rezerva dreptul:

- sa nu considere in mod automat ca orice propunere trimisa va participa la concurs; Vor fi acceptate in concurs doar acele propuneri care respecta Regulile si conditiile de inscriere;

- sa refuze inscrierea in concurs a unei propuneri, fara a fi obligat sa-si justifice decizia, in conditiile in care nu sunt respectate Regulile si conditiile de inscriere;

Desemnarea castigatorilor:

Pe data de 9 iulie va fi publicata galeria finalistilor, care va contine 10 materiale alese de juriu. Marele premiu va fi castigat de unul dintre finalisti, in urma votului juriului.

Nota: Pentru deliberare, cei 10 finalisti vor fi contactati pentru a oferi detalii suplimentare despre afacerile propuse.

Pe baza voturilor cititorilor va fi acordat 1 premiu. Votul publicului se va desfasura in perioada 9 iulie - 16 iulie.

NOTA: Organizatorul are dreptul de a elimina din concurs orice participant care este suspectat de orice tip de fraudare a concursului.

Componenta juriului (specializat):

Daniel Szekely – Director Clienti IMM Banca Transilvania

Cristian Pantazi – Redactor Sef HotNews.ro

Ciprian Nicolae – Consultant independent in finantare europeana

Criterii de selectie:

  • expunerea povestii afacerii (relevanta ideilor expuse, modalitatea de redactare a textului, relevanta si calitatea fotografiilor)
  • avantajele afacerii in comparatie cu concurentii directi
  • potentialul de crestere al afacerii in urmatorii ani

Premiile concursului:

Marele premiu:

  • Afacerea castigatoare va primi:  
  1. Expunere online: un articol dedicat in HotNews.ro care va prezenta afacerea in sine, initiatorii ei si modul in care influenteaza comunitatea locala. 
  2. Reclama online: banner dinamic afisat timp de 30 de zile pe homepage-ul HotNews.ro (echivalentul sumei de 8,000 Euro). Companiilor care nu detin un astfel de banner si nu au mijloacele pentru a comanda unul, li se va crea un banner de catre echipa de creatie a HotNews.ro 
  3. un Web-site de companie profesionist si promovare prin Google AdWords in valoare de 1500 de Euro oferite de Banca Transilvania
  4. consultanta in afaceri din partea Bancii Transilvania.
  • Autorul propunerii va primi echivalentul in RON a 1.000 Euro!

Premiul publicului:

Caseta de promovare in zona marketplace Box timp de 2 saptamani pe Homepage-ul site-ului www.hotnews.ro

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro si Banca Transilvania, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Dispozitii finale:

Persoanele interesate să participe la concurs sunt de acord cu prezentul Regulament. Numele si prenumele castigatorilor vor fi aduse la cunostiinta publicului, in scopuri publicitare, prin mass media in modalitatile pe care Organizatorul le va considera necesare, fara nici un fel de compensare.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a elimina din concurs orice participant care este suspectat de orice tip de fraudare a concursului.

Organizatorul nu are obligatia de a purta corespondenta privitoare la solicitarile necastigatoare.

Participarea la concurs presupune si implica cunoasterea, insusirea si acordul deplin cu normele prezentului Regulament si a eventualelor decizii ulterioare.

NOTA: Pentru orice intrebari si sesizari referitoare la concurs va rugam sa ne scrieti la adresa concurs[at]hotnews.ro