Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, si ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, au semnat miercuri un protocol privind implementarea a zece parcuri de soft pentru micii întreprinzători, in cele opt regiuni de dezvoltare. Pentru realizarea proiectului vor fi atrase fonduri europene. Proiectul este estimat la 50 de milioane de euro. Parcurile urmează să fie functionale pana la 31 decembrie 2010.

"Proiectul va functiona in sistemul primul venit, primul servit. Primele autoritati locale, care ne vor pune la dispozitie cladiri cu o suprafata intre 6.000-10.000 metri patrati, vor primi acest proiect", a afirmat Gabriel Sandu.

In urma deschiderii celor 10 parcuri de soft, micii intreprinzatori din domeniul IT isi vor putea dezvolta propriile afaceri, creand aproximativ 5.000 de locuri de munca.

Nita sustine ca o mare parte din bani este destinata subventionarii de produse precum servere, programe si plati a 50% din chiria necesară stabilirii micilor intreprinzatori in cadrul parcurilor. In plus, firmele care se vor stabili în parcuri vor beneficia de internet în banda larga.