Numele meu este Cristiana Geambasu si sunt bunica SONIEI al carei caz l-ati prezentat anul trecut pe site-ul dumneavoastra, www.hotnews.ro . Probabil ca nu va mai amintiti de ea, dar trebuie sa va multumesc pentru sprijinul acordat.

Cu ajutorul dumneavoastra Sonia a ajuns la 1 an si 5 luni. Nici nu am cuvinte sa va multumesc... Dupa cum este scris pe site-ul Soniei www.helpsonia.com, de atunci fetita a mai fost operata odata, la 11 luni, in luna mai a.c, in Germania, pentru a i se inlocui "tubuletul" care o tine in viata cu unul mai mare care o face sa reziste pana la momentul operatiei corectoare. Pentru Sonia a venit insa momentul operatiei corectoare...

Sonia s-a născut pe 06.06.2007 cu grave malformaţii cardiace. Diagnosticul ei este

  • dextrocardie (inima în partea dreaptă),
  • atrezie de arteră pulmonară (îi lipseşte artera pulmonară),
  • transpoziţie corectata de mari vase (discordanţă atrio-ventricualră şi ventriculo-arterială),
  • DSV(defect de sept intre-ventricular),
  • DSA ( defect de sept inter-atrial).

Până acum, Sonia a suferit 2 intervenţii chirurgicale paleative, la 2 luni şi la 11 luni. Mai are însă nevoie de o intervenţie corectoare fără de care nu va putea trăi. Datorită particularităţii malformaţiei, inima ei funcţionează normal acum, dar prin întârzierea realizării corecţiei, ventriculul drept ce pompează sângele către organism va ceda treptat, iar atunci inima ei nu va mai putea fi recuperată.

Timpul este foarte important pentru Sonia.

Operaţiile paleative au avut loc la Munchen, Germania, la clinica Deutsches Herzzentrum.. In ambele situaţii revenirea Soniei a fost spectaculoasă: luptă pentru VIAŢA EI care acum înseamnă un TUB DE GORETEX de 4,5 mm prin care i se irigă plămânii.

După a doua intervenţie, şeful secţiei de chirurgie, cel care a operat-o, a anunţat că o corecţie prin care ventriculul stâng să devină ventricul sistemic iese din discuţie. Soluţiile de reconstrucţie a inimioarei Soniei oferite de clinica din Germania presupun o mai slabă calitatea a vieţii şi o mai scurtă durată a acesteia.

Singura clinică ce ne-a propus o soluţie viabilă este Children’s Hospital din Boston, USA. Aici s-a stabilit că se poate realiza o corecţie cu ventriculul stâng ca ventricul sistemic. Timpul propus pentru realizarea acestei intervenţii este începutul lunii ianuarie, dincolo de care viaţa ei va fi pusă în pericol. Plămânii ei sunt irigaţi datorită tubuleţului de GoreTex, iar Sonia va creste şi tubul va rămâne mic, nemaiputând asigura vascularizarea suficientă a acestora. Dacă operaţia nu se realizează până la această limită, şansele ei de a supravieţui scad considerabil. Lipsa de oxigen din sânge duce la o proastă funcţionare a organelor interne şi treptat spre deces.

Malformaţia Soniei este atât de complicată, încât puţine, foarte puţine clinici din lume au experienţa în rezolvarea chirurgicală a cazului, iar Children’s Hospital din Boston este una dintre ele (monitorizează cazuri similare, operate acum aproximativ 15 ani, acestea prezentând o evoluţie favorabilă).

Pe aceste baze medicul pediatru al Soniei a ales astfel: în SUA chirurgii oferă o soluţie mai bună care presupune o viaţă aproape normală (doar fără sport intens). Cu medicaţia şi controale periodice, Sonia poate fi un copil normal, dar fără sport de performanţă. Exista performanta însă şi în alte domenii…

Pentru toate acestea e nevoie însă de bani, de mulţi bani pe care părinţii nu îi mai au. Intervine în plus şi factorul timp (începutul lunii ianuarie 2009): operaţia nu se poate face decât după ce întreaga sumă este virată în contul spitalului.

Ajutor preţios

Devizul operaţiei este de 88.500 USD, dar mama a fost sfătuită să aibă disponibilă cel puţin o sumă de 130.000 USD, deoarece după operaţie poate interveni orice iar după externare trebuie realizată o urmărire a evoluţiei copilului timp de cel puţin 4 săptămâni înainte de a pleca spre ţară (o zi de spitalizare în plus, la terapie intensivă, costă 3.300 USD).

Este nedrept ca viaţa unui copil este apreciată în euro sau dolari, dar PUTEM să-i dăm Soniei şansa unei vieţi normale. Orice ajutor financiar este binevenit:

Cont BRD (RON):RO84BRDE441SV93643704410, Sucursala Unirea

Cont BRD (USD): RO77BRDE441SV93168544410, Sucursala Unirea

Cont BRD (EURO): RO69BRDE441SV93168704410, Sucursala Unirea

Titular conturi: mama fetiţei, Oana Geambaşu, Bucureşti

Internet:PayPal: assistform@yahoo.fr

Moneybookers: oana.geambasu1@gmail.com

Mai multe informaţii pe site-ul: www.helpsonia.com

Contact: Oana Geambaşu, Tel: 0748.998.775, e-mail: oana.geambasu@gmail.com