Strada Ion Brezoianu din centrul Bucurestiului a fost inchisa circulatiei autovehiculelor luni dimineata dupa ce in cursul noptii trei stalpi pentru iluminat au cazut la pamant. Unul dintre stalpi a zdrobit partea din spate a unei masini parcate pe strada. Potrivit martorilor oculari, incidentul a avut loc dimineata in jurul orei 4. Nu s-au inregistrat victime.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au mentionat ca au fost sesizati dimineata la ora sase. Din cercetarile pompierilor si specialistilor ISU, stalpii s-au rupt din cauza greutatii zecilor de cabluri.

“Stalpul de beton era deja inclinat. Mereu le-am spus ca o sa pice si ca nu e bine sa mai puna cabluri”, a declarat unul dintre martori. Proprietarul masinii avariate a refuzat sa comenteze incidentul.

Primaria capitalei a initiat inca din 2006 un proiect prin care cablurile pentru retransmiterea programelor Tv sa fie ingropate. Proiectul s-a extins fiind cunoscut ca NetCity. Hotararea Primariei din 2006 prin care operatorii de cablu erau obligati sa ingroape cablurile a fost atacata de Asociatia de Comunicatii prin Cablu. In urma proceselor instanta a hotarat in mai anul acesta ca operatorii de cablu sa nu fie obligati sa isi ingroape cablurile.