Octavian O. Oprescu are 42 de ani, o slujba anosta si locuieste impreuna cu mama sa pensionara intr-un bloc vechi din Bucuresti. Pare portretul unui om obisnuit, dar acum trei saptamani totul s-a naruit brusc:

„Am facut cea mai mare prostie din viata mea” isi aminteste domnul Oprescu. „Mergeam prin parc si vad dintr-o data o tipa cu o sticla din-aia noua de Prigat (bautura mea preferata). Am ramas cu ochii pironiti pe ea (foarte tare ambalajul ala alb!) si... in cateva fractiuni de secunda s-a intamplat. Rambo, sufletul meu patruped si pereche, DISPARUSE!!”. Bantuit de trauma pierderii catelusului sau, Oprescu il cauta fara succes prin parcuri, adaposturi si gropi de gunoi si are intr-o noapte un vis suprarealist cu acesta: „Stateam amandoi la o terasa. Eu plangeam ca un copil: „Pe unde mi-ai umblat, Rambooo!” la care el imi raspundea cu un glas stins (parca era vocea maica-mii): ;<> – Cum naiba, ca lui Rambo ii era greata si de omleta!” isi aminteste cu lacrimi in ochi domnul Oprescu. Pintr-un hazard al sortii, el descopera pe eticheta unei sticle de Prigat site-ul dedicat Olimpiadei Oamenilor Obisnuiti si vizitandu-l, are parte de o epifanie: “Si atunci, brusc, TOTUL A CAPATAT SENS: l-am vazut pe Rambo al meu, filmat la proba „Sprint cu cainele in lesa”de pe site, alaturi de un individ dubios, cu sapca pe ochi! Ooo… TRAIESTE!!!”

Speranta reinvie si domnul Oprescu pleaca in cautarea lui Rambo si a stapanului sau vitreg, despre care s-ar fi auzit ca va participa la probele de calificari de la Iasi, din cadrul Olimpiadei Oamenilor Obisnuiti. Din pacate, el ajunge prea tarziu la locatia de concurs: patrupedul si omul cu sapca plecasera deja catre Brasov, unde va avea loc a doua etapa de calificari din cadrul aceluiasi eveniment.

Intr-o scrisoare emotionanta (si usor patetica) trimisa la redactia noastra, domnul Octavian O. Oprescu marturiseste: „Sunt convins ca printre cititorii dumneavoastra se va gasi un suflet caritabil care sa ma poata ajuta cu informatii despre catelusul meu. Va promit ca va voi tine la curent cu cautarile mele. O.O.O.” Prin urmare, daca aveti orice informatie despre Rambo sau omul cu sapca pe ochi din filmul de aici, va rugam sa ne contactati de urgenta. Va multumim anticipat.