Luni seara, la New York, parintii actorului au asistat la premiera newyorkeza a ultimului film din seria Batman. Membrii familiei considera ca vizionarea peliculei este un gest de onoare pentru memoria fiului lor.

Heath Ledger a interpretat rolul lui Joker din “The Dark Knight” chiar inainte de a se sinucide. Desi gurile rele au lansat zvonul ca rolul l-a impins pe actor sa comita gestul extrem, familia nu impartaseste aceasta idee.

Si Christian Bale, interpretul lui Batman din film si colegul de platou al lui Ledger a dezmintit luni orice legatura intre rolul interpretat si depresia lui Ledger.

“Personal, consider ca este o lipsa completa de intelegere a meseriei de actor. Este o grosolanie sa inventezi o asemenea explicatie pentru aceasta tragedie. Era un om complex, un om bun. L-am vazut chiar eu cand se simtea extraordinar de bine interpretand rolul Joker. Era genul de persoana care se adancea complet in personaj. Dar la finalul zilei era extreme de binedispus ca lucreaza la acest film. Pot sa spun ca nu putea sa fie mai fericit de atat”, a declarat Bale.

Daca parintii si rudele apropiate au mers la New York sa vada filmul, prietenii actorului au avut ocazia sa vada, tot luni seara, o avanpremiera pusa la dispozitie special pentru ei la Perth, in Australia.

Fosta logodnica a actorului, Michelle Williams, nu a asistat la niciuna dintre proiectiile filmului. Presa a speculat gestul ca un boicot. Conflictul dintre Michelle si familia actorului a pornit de la testamentul lasat de Heath Ledger din 2003, prin care lasa toata averea sa parintilor si surorilor sale. Michelle Williams insa neaga existenta unui asemenea conflict.