Presedintele Traian Basescu a trimis miercuri presedintelui Camerei Deputatilor o scrisoare prin care acuza Parlamentul ca tergiverseaza avizele in cazul lui Adrian Nastase si Miron Mitrea. Seful statului isi exprima nemultumirea fata de intarzirea procedurilor pentru incepere urmaririi penale in cazul celor doi deputati. In replica, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu i-a transmis sefului statului ca parlamentarii PD-L au fost cei care au absentat in numar mare de la vot, numindu-l pe seful statului presedinte jucator doar atunci cand are interes.

Potrivit surselor oficiale, presedintele Traian Basescu avertizeaza Parlamentul ca ia locul justitiei si ca instituie privilegii pentru parlamentarii fosti si actuali ministri. De asemenea seful statului atentioneaza ca Parlamentul intrazie cele doua dosare "nepermis de mult" si solicita solutionarea acestiora cat mai curand posibil si nu in sesiunea din toamna.

In replica presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu i-a transmis sefului statului Traian Băsescu, o scrisoare prin care il asigura, la randul sau, de nemultumirea pe care o are legata de tergiversarile succesive in solutionarea dosarelor de mare coruptie din Romania.

„Inca din toamna trecută mi-am exprimat regretul ca ati refuzat sa colaborati cu Comisia prezidentiala infiintata prin Ordonanta de Urgentă si desemnata de Consiliul Superior al Magistraturii, tergiversand astfel solutionarea dosarelor de coruptie vreme de cateva luni, in asteptarea unei decizii a Curtii Constitutionale care sa fie in interesul dumneavoastra".

Presedintele Camerei Deputatilor subliniaza ca ar fi dorit ca, daca dorinta presedintelui Traian Basescu privind functionarea justitiei ar fi fost sincera, sa fi trimis parlamentarii grupului PD-L la vot. „Daca numai jumatate dintre parlamentarii PD-L absenti, ar fi fost prezenti la dezbaterile de ieri, votul ar fi fost valabil exprimat".

Olteanu isi exprima regretul ca seful statului „se manifesta ca presedinte jucator si ca lider PD-L doar atunci cand interesul i-o cere”.