Ungaria e noua intrata in lista Daimler pentru uzina Mercedes din estul Europei, in timp ce Romania are cele mai mici sanse, scriu doua reviste auto germane, citate de site-ul caboodle.hu.

Auto Motor und Sport si Automobilwoche spun ca cei de la Daimler vor discuta maine despre locul viitoarei uzine, iar in cursa sunt Polonia, Ungaria si Romania, dar nici Serbia nu poate fi scoasa din discutie.

Noua uzina va produce peste 100.000 de masini anual, foarte probabil din gama A Klasse si B Klasse.

La sfarsitul lui mai saptamanalul Newsweek Polska a scris ca Daimler a ales Polonia pentru constructia unei fabrici de automobile si va investi 800 milioane euro, intr-o localitate de langa granita cu Germania. Reprezentantii Daimler au spus atunci ca nu s-a luat inca o decizie si ca tot ce se scrie sunt pure speculatii.

Sunt deja mai bine de patru luni de cand se scrie despre locurile unde Mercedes ar putea deschide fabrica. S-a vorbit de Cluj, de Cugir, de Campulung, iar mai nou era data ca sigura zona Timisoarei. Polonia a fost prezentata mereu ca fiind principala concurenta pentru Romania, dar au intrat in joc si alte tari.