Patriarhia Romana va lansa o noua componenta a centrului de presa Basilica, mai exact este vorba de o agentie de presa. Conform unui comunicat de presa emis de Patriarhia Romana, Agentia de stiri Basilica va fi lansata luni 16, iunie, la sarbatoarea Sfintei Treimi, in prezenta Patriarhului Daniel.

Alaturi de Radio Trinitas, Televiziunea TRINITAS, cotidianul Ziarul Lumina si Biroul de Presa, agentia Basilica are ca scop prezentarea sub forma stirilor si a documentarelor de presa, activitatile si atitudinile Bisericii Ortodoxe Romane, precum si ale altor Biserici, in diferite probleme actuale.

"Selectionarea si sistematizarea stirilor se face in concordanta cu principiile moralei crestine si cu normele deontologiei jurnalistice", se arata in comunicatul de presa .

Stirile si informatiile vor fi organizate sub forma electronica pe site-ul basilica.ro si cuprind date referitoare la viata bisericeasca din tara sau din strainatate. Agentia de stiri coopereaza cu Biroul de Presa, Radio TRINITAS, TRINITAS TV si publicatiile LUMINA, precum si cu toate sectoarele Administratiei patriarhale.

De asemenea, Agentia de stiri BASILICA va avea corespondenti in tara si in strainatate.

Informatiile sunt date publicitatii pe site-ul basilica.ro, gratuit cu conditia sa fie specificata sursa.