Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Actionarii Bursei din Sibiu au decis infiintarea unui depozitar central si majorarea capitalului social, pana la 21,52 milioane lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 4 iunie 2008, 18:00 Actualitate

Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu va infiinta un depozitar central, la care va fi actionar majoritar, au hotarat miercuri actionarii institutiei, se arata intr-un comunicat al BMFMS. De asemenea, actionarii Bursei din Sibiu au decis si majorarea capitalului social cu aproape un milion de lei, la 21,52 milioane de lei.

Depozitarul central va fi constituit ca societate comerciala pe actiuni, cu un capital social de cinci milioane de euro. Noua institutie va fi autorizata si supravegheata de CNVM si va avea ca obiect de activitate efectuarea operatiunilor de depozitare a valorilor mobiliare, precum si orice alte operatiuni in legatura cu acestea.

BMFM va detine o participatie de 51% din capitalul social al depozitarului central.

Totodata, actionarii Bursei din Sibiu au hotarat realizarea celei de-a doua etape a majorarii capitalului social al institutiei cu suma de 952.400 lei prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului trecut si emisiunea unui numar de 4762 actiuni noi cu valoare nominala de 200 lei pe actiune. Acestea vor fi alocate gratuit actionarilor existenti in evidentele societatii la data de 9 mai, proportional cu detinerile avute de acestia.  

Capitalul social al Sibex va ajunge astfel la 21,52 milioane de lei.

Prima etapa a majorarii capitalului social a avut loc in data de 6 mai, cand actionarii au subscris 90,3% din cele 73.268 actiuni noi emise. Astfel, Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu si-a majorat capitalul social de aproape trei ori, de la 7,32 milioane de lei la 20,55 milioane de lei, circa 5,6 milioane de euro.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

94 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version