Organizatia "Salvati Copiii" Romania a incheiat o colaborare, pentru un proiect, cu Organizatia Internationala a Muncii – Programul International pentru Eliminarea Muncii Copiilor (ILO-IPEC). Beneficiarii acestui program sunt 350 de copii, din care 200 traiesc si muncesc pe strada, in Bucuresti Constanta si Iasi.

"Suportul financiar acordat de ILO IPEC va contribui la cresterea numarului copiilor care beneficiaza de programele educationale ale organizatiei Salvati Copiii, care in prezent este de 908. Totodata, ILO IPEC va oferi suport tehnic pentru elaborarea unei metodologii unitare care se va aplica in lucrul cu copiii si familiile acestora care va fi propusa ANPDC pentru multiplicare la nivel national" a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei "Salvati Copiii" Romania.

Cele doua organizatii vor derula proiectul "Servicii educationale si alte servicii de sprijin pentru copiii care muncesc pe strada in Bucuresti, Constanta si Iasi". Programul este implementat in colaborare cu Unitatea Specializata in Munca Copilului (USMC) din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) precum si Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cele trei zone, scoli si ONG-uri.

150 de copii risca sa ajunga pe strada

Proiectul se adreseaza unui numar de 350 de copii, din care 200 de copii care traiesc si muncesc pe strada si/sau care muncesc pe strada iar seara se intorc in familiile lor, si 150 de copii cu risc de a munci pe strada, respectiv fratii si surorile copiilor care muncesc pe strada, copii ai caror parinti sunt la munca in strainatate, copii din familii care beneficiaza sau au dreptul de a beneficia de prevederile Legii nr. 416/2000 privind venitul minim garantat. Programul a fost demarat in martie 2008 si se incheie in februarie 2009.