Grupul petrolier OMV a primit marti o noua licenta de explorare maritima in Norvegia. Aceasta se afla in Marea Norvegiei, intr-un perimetru cu explorari de inalta calitate, si va fi operata de OMV (Norge) SA, se arata intr-un comunicat de presa. Noua licenta confirma interesul OMV de a se implica suplimentar in activitatile de explorare in nordul Europei.

„O data cu primirea unei noi licente de explorare, urmarim si construirea unei pozitii puternice ca operator de explorare in Norvegia. Expansiunea progresiva a portofoliului in Norvegia ne consolideaza pozitia in segmentul exploatare si productie din aceasta regiune de baza.”, a declarat Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie.

OMV a deschis un birou la Oslo in martie 2006, mutându-se la Stavanger in August 2007. OMV a primit doua licente la inceputul anului 2007 (PL 430 si PL 439) si alte doua in iulie 2007 (PL 449 si PL 445). Licenta recent acordata, PL 471 din Marea Norvegiei, va fi operata de OMV impreuna cu Sagex Petroleum Norge SA in calitate de partener (50%-50%). Toate licentele sunt localizate in zone cu perspectiva.

OMV detine un portofoliu international echilibrat de explorare si productie in 21 tari, organizat in jurul a sase regiuni cheie – Europa Centrala si de Est, Africa de Nord, nord-vestul Europei, Orientul Mijlociu, Australia/Noua Zeelanda si Rusia/regiunea Marii Caspice. Volumul zilnic de productie al OMV este de aproximativ 321.000 bep/zi, iar la sfirsitul anului 2006 rezervele companiei au fost de aproximativ 1,22 miliarde bep.