​PSD va trimite o scrisoare ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European în care va reclama Guvernul PNL că vrea alegeri în două tururi pentru primari în această vară, a anunțat șeful interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu. El a precizat că revenirea la alegerile în două tururi ar trebui să aibă loc în 2024.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciolacu a calificat intenția guvernului de a-și asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale drept „un abuz”, susținând că se încalcă decizia Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

„Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României asa ceva. (...) PSD este de acord cu alegeri în două tururi în următorul ciclu electoral, în 2024. (...) Ei (liberalii -n.r.) au modificat legea. Azi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea în timpul jocului. Vicepremierul Raluca Turcan e autoarea morală a modificării legilor electorale din două tururi într-un singur tur. Ce susținem foarte clar: nu ai dreptul să modifici legi electorale cu dou-trei luni înainte”, a spus Ciolacu.

El a reiterat ideea că PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.