Eliminarea din Supercupa Spaniei i-a determinat pe reprezentanții Barcelonei să îl înlăture de la conducerea tehnică pe Ernesto Valverde. Noul antrenor al catalanilor este Quique Setién (61 de ani), care are un contract valabil până în iunie 2022. Gruparea de pe Camp Nou a publicat pe site-ul oficial o listă cu 10 lucruri interesante de știut despre Quique Setién.

Quique SetienFoto: fcbarcelona.com

10 lucruri de știut despre Quique Setién:

1. Începuturile lui Quique Setién în fotbal au fost în fotbalul pe plajă, un sport în care a ajuns să joace cu echipa națională.

2. La Racing Santander, Quique Setién este cunoscut sub numele de "El Maestro" și este unul dintre idolii clubului datorită perioadei petrecute acolo ca jucător. El a evoluat acolo timp de 12 sezoane, în două perioade diferite, și a antrenat echipa din Cantabria în sezonul 2001/02, obținând promovarea în LaLiga.

3. Setién este al treilea antrenor cantabrian din istoria Barcelonei, după Enrique Orizaola (1961) și Laureano Ruiz (1976).

4. Ca jucător, Setién s-a confruntat cu Barça de 22 de ori, având un bilanț de 5 victorii, 5 remize și 12 înfrângeri. El a marcat două goluri împotriva catalanilor, într-un meci Barcelona vs Logroñés (scor 2-1, sezonul 1990/91 al campionatului spaniol) și în meciul Racing vs Barcelona (scor 5-0, sezonul 1994/95).

5. În calitate de antrenor, Setién a înfruntat-o pe Barcelona de șapte ori, având un bilanț de șase înfrângeri și o victorie. Unica victorie a avut loc pe Camp Nou, în sezonul 2018/19 din LaLiga.

6. Ca antrenor, Setién le-a pregătit pe Racing Santander, Poli Ejido, Logroñés, Lugo, Las Palmas și Betis. În plus, el a condus naţionala din Guineea Ecuatorială în perioada iulie 2006 - iunie 2007.

7. Într-una dintre vizitele sale pe Camp Nou, Sergio Busquets i-a oferit un tricou pe care scrisese: "Pentru Quique, cu dragoste și admirație pentru felul tău de a privi fotbalul. O îmbrățișare."

8. Setién a antrenat foști jucători de la Barça precum Bartra, Kaptoum, Tello, Sanabria, Araujo, Halilovic și Kevin-Prince Boateng, dar și pe Junior Firpo, actualul jucător al formației de pe Camp Nou.

9. Noul antrenor al catalanilor a avut întotdeauna cuvinte de laudă pentru Barça și pentru Leo Messi, pe care îl consideră "un lux și cel mai bun jucător din istorie".

10. Una dintre pasiunile lui Quique Setién este șahul. El a jucat împotriva foștilor campioni mondiali Anatoli Karpov și Gary Kasparov.