Profesorul univ. dr. Remus Pricopie a fost reales, miercuri, în funcţia de rector al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, potrivitsite-ului universității. Remus Pricopie se află la al treilea mandat de rector. Pricopie a avut un mandat întrerupt (începând din 2012) și un mandat întreg ( începând din 2016), iar legea i-a permis să mai candideze și a treia oară. După ce a fost ales în 2012, mandatul a fost exercitat numai pentru perioada martie-decembrie 2012, când a devenit ministru al Educației. Pricopie și-a suspendat atunci mandatul de rector și a reluat funcția din decembrie 2014.

Remus Pricopie la Realitatea TVFoto: Realitatea.net

La cel de-al treilea mandat, Remus Pricopie a obţinut 88,16% din numărul de voturi exprimate. Pentru funcţia de preşedinte al Senatului SNSPA a fost ales prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, ales cu 90,91% din voturi.

Pentru votul rectorului a fost întrunit numărul minim de voturi necesare, motiv pentru care alegerile vor fi validate în şedinţa Senatului de luni, 16 decembrie 2019.

Remus Pricopie a fost ministru al Educației și Cercetării în perioada 2012-2014, după ce anterior a ocupat diferite alte poziții la nivelul ministerului, precum inspector de specialitate, expert, director, secretar general, consilier ministru, secretar de stat.

În același timp, Remus Pricopie este profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) de mai bine de 20 de ani. A fost decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice timp de opt ani (2005-2012) și din 2012 a ocupat funcția de rector al SNSPA.