Un escroc condamnat pentru fraudă online este în prezent anchetat în Nigeria, fiind acuzat că ar fi pus la cale o mega escrocherie, în valoare de cel puțin 1 milion de dolari, în timp ce se afla într-o închisoare de maximă securitate, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile anticorupție au transmis că Hope Olgusen Aroke a utilizat o rețea de complici pentru a realiza frauda. El a fost arestat în 2012 și servește o pedeapsă de 24 de ani de închisoare, în centrul de maximă securitate Kirikiri Maximum Security Prison. O anchetă preliminară a stabilit că acesta avea încă acces la internet.

Comisia pentru infracțiuni economice și financiare (EFFC) a transmis că a primit informații legate de frauda lui Aroke și s-a confruntat cu un "puzzle" privind felul în care a fost capabil să-și continue activitatea ilicită din spatele gratiilor. După arestul său din 2012, EFCC susține că Aroke, care era atunci student, a devenit liderul unei rețele complexe care avea ca scop relizarea unor scheme de fraudă online pe două continente.

Săptămâna aceasta, EFCC anunțat că investigația preliminară a scos la iveală faptul că, "în ciuda regulior standard", Aroke avea acces la internet pe telefon. De asemenea, el a fost internat la Nigeria Police Hospital, în Logos, pentru o afecțiune confidențială, a primit permisiunea de a părăsi instituția pentru a sta în hoteluri, a se întâlni cu soția și copiii și pentru a participa la evenimente sociale.

Folosind pseudonimul Akinwunmi Sorinmade, el a deschis două conturi bancare și a cumpărat o mașină de lux și o casă, în timp ce se afla în închisoare, potrivit EFCC.