UPDATE: Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, după ce Gabriela Firea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a purtat o cască în timpul unei conferințe de presă, că PSD face o campanie bazată pe fake-news și manipulare, fiind vizibil faptul că șeful statului nu purta cască, relatează Mediafax.

Iohannis, conferința PNLFoto: Hotnews

„Îmi pare rău că se continuă mizeriile. Am văzut fotografia aia cu casca. Președintele a stat în fața jurnaliștilor, a stat după de vorbă cu ei, oricine putea să vadă. Nici vorbă de existența a unei căști. Dar ăsta e stilul cu care comunică PSD-ul. Din punctul nostru de vedere nu avem ce să vorbim cu ei”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a adăugat că ”se poate observa diferența” dintre Klaus Iohannis li Viorica Dăncilă. „Se vede diferența. Am spus foarte limpede, românii își pot forma opinia despre candidați, pentru că sunt candidați foarte bine cunoscuți. Ca atare, președintele este deschis la orice fel de dialog și toată campania a fost înconjurat de oameni, a comunicat cu cetățenii și nu cred că are nevoie să în stilul de campanie pe care îl face PSD-ul, bazat pe fake-news, pe manipulări sau minciuni gogonate.

O nouă linie de atac a pesediștilor pe Facebook unde lideri ai partidului, între care Gabriela Firea, au distribuit un colaj foto susținând că președintele Klaus Iohannis purta cască în ureche la conferința de presă de la sediul PNL. O imagine surprinsă la fața locului demonstrează însă contrariul, că șeful statului nu purta cască.

Imaginea distribuită de Firea

Imagine din timpul conferinței:

Fotograful Octav Ganea de la Inquam Photos a postat și el pe Facebook o imagine care demontează teoria că Iohannis purta cască, precizând că „chiar si atunci când suntem scosi din sala reușim să demontăm știrile false”.

Octav Ganea a explicat, într-un mesaj transmis Digi 24, că fotografii au fost invitați cinci minute la începutul conferinței, după care au fost invitați să iasă afară din rațiuni de spațiu.

Mai mult în timpul conferinței de presă, Iohannis a fost întrebat dacă poartă cască în ureche și a arătat că nu.

Viorica Dăncilă a profitat și ea de subiect și a subliniat în conferința de presă pe care a susținut-o după Klaus Iohannis că ea nu are cască în ureche.