Deși condițiile de vot pentru românii din diaspora sunt mai bune față de alegerile precedente, aceștia având la dispoziție atât votul prin corespondență, cât și trei zile pentru a merge la secții, voluntarii-șoferi care vor să-i ajute pe cei care au dificultăți de deplasare s-au mobilizat din nou, așa cum au făcut-o și la europarlamentarele din mai.

Prezidentiale 2019 diasporaFoto: mae.ro

Grupul de Facebook ”Voluntari-șoferi la vot în Europa” a fost reactivat astfel încât cei care nu au cum să ajungă la secții pot apela la ajutorul unor șoferi din regiune care s-au oferit să-i transporte gratuit.

”Vă rugăm insistent să folosiți funcția de căutare pe grup. Este o mobilizare genială atât a colegilor șoferi cât și a voluntarilor. Nu putem să gestionăm rapid cererile și ofertele fără ajutorul dvs. Vă las o explicație video și va rugăm să folosiți căutarea pe grup. Spor la vot și drumuri line. #ImpreunaSuntemMaiBuni”, se arată într-un mesaj postat pe pagina grupului.

Grupul are 9.500 de membri și a fost creat la alegerile pentru Parlamentul European din mai cu scopul de a ușura procedura, astfel încât cât mai mulți români din diaspora să își poată exercita un drept fundamental.