Președintele american Donald Trump s-a oferit vineri să predea transcriptul unei conversații avute cu Volodimir Zelenski înainte de cea din luna iulie, relatează site-ul Politico.eu, preluat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

"Am avut o a doua conversație cu președintele care, de fapt, cred că a avut loc înainte de cea din iulie, iar acum toți o vor pe aceea, dacă o vor o voi preda", a declarat Trump.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă a avut o altă conversație cu Zelenski, în luna aprilie, la câteva ore după alegerea acestuia în funcția de președinte al Ucrainei. Detaliile acelei convorbiri nu sunt cunoscute în totalitate.