Trei candidați au confirmat, până joi după-amiază, că vor participa la singura dezbatere organizată înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, programată de Europa FM în această seară. Dan Barna, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor și-au confirmat prezența. Contactat de HotNews.ro, moderatorul dezbaterii, Moise Guran, a spus că nu va dezvălui, până la începutul transmisiei, lista completă a participanților.

Studioul dezbaterii electorale - Europa FMFoto: Facebook - Europa FM

Europa FM a anunțat că "având în vedere absența cvasitotală a dezbaterilor electorale" în campania pentru prezidențiale, i-a invitat pe principalii șase candidați la o "întâlnire electorală organizată joi, 7 noiembrie 2019, ora 20.30". Cei șase invitați - Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor - sunt "așteptați să își expună ideile, viziunea și intențiile față de România, să interacționeze între ei și să transmită astfel un mesaj de civilitate și de civilizație democratică, pe parcursul a două ore, moderate de jurnalistul Moise Guran".

Realizatorul a publicat, în cursul după-amiezii de joi, o imagine cu un "studio TV" organizat cu această ocazie de postul de radio, în platou apărând, după cum spune el, șase pupitre - unul pentru fiecare invitat (in fotografie sunt vizibile doar cinci). Dezbaterea va fi "în direct la Europa FM și pe Europafm.ro", potrivit anunțului făcut de post. Acesta acordă oricărui post de radio-TV sau site interesat permisiunea de a prelua transmisia.

Oficial, doar jumătate dintre invitați își confirmaseră participarea, până la ora 15.30, fiind așteptate în continuare anunțuri în ceea ce-i privește pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu.