Primul restaurant al lanțului american Chick-fil-A se va închide după ce organizația Reading Pride a organizat proteste în fața fast-food-ului, spunând că ”atitudinea etică și morală a acestuia contravine valorilor Marii Britanii”, care a legalizat căsătoria între persoane de același sex, scrie The Guardian.

Steagul LGBTFoto: Wikipedia

Proprietarii creștini ai lanțului Chick-fil-A, care deține aproximativ 2.400 de restaurante în SUA, a făcut mai multe donații organizațiilor care se opun relațiilor între persoane de același sex și egalității privind drepturile la căsătorie.

Donațiile au fost făcute, printre altele, organizației Exodus International, care a oferit terapie de conversie persoanelor gay, înainte ca aceasta să fie închisă în 2013 și să își ceară scuze comunității LGBT, și organizației internaționale de sport creștin Fellowship of Christian Athletes, care se opune căsătoriile între persoane de același sex.

În 2012, directorul executiv al Chick-fil-A, Dan Cathy, a spus: ”Susținem familia - definiția biblică a unității familiale. Suntem o afacere de familie, o afacere condusă de familie și suntem căsătoriți cu primele noastre soții. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru asta... Vrem să facem orice este posibil pentru a întări familiile”.

Săptămâna trecută, opt zile după ce deschiderea restaurantului Chick-fil-A în Reading, mallul Oracle a anunțat că nu va extinde contractul de închiriere inițial de șase luni.