Marius Copil (92 ATP) a reușit unul dintre cele mai bune meciuri din acest an, jucătorul nostru reușind să-l învingă pe Diego Schwartzman (15 ATP), rezultat în urma căruia s-a calificat în sferturile turneului ATP de la Antwerp. Marius a fructificat a patra minge de meci avută: 6-4, 5-7, 7-6(7).

HotNews.roFoto: Hotnews

Copil a câștigat primul set (6-3), unul în care au fost trei break-uri în total (argentinianul și-a cedat de două ori serviciul).

A doua manșă a fost în oglindă cu prima, cu mențiunea că Marius a fost cel care a greșit mai mult de la lansare: 5-7.

Decisivul a fost unul cu aspecte dramatice: după ce au fost două break-uri (câte unul de fiecare parte), Marius a avut o minge de meci la scorul de 5-4 în favoarea sa. Nu a reușit să o fructifice și s-a ajuns în tiebreak.

Aici, Copil a mai avut două mingi de meci, însă Diego (unul dintre maratoniștii circuitului) le-a salvat și pe acestea. A patra oară a fost cu noroc pentru Marius: a închis setul și meciul (9-7) după o dispută care a durat două ore și 43 de minute. Copil și-a făcut un frumos cadou de ziua sa, el împlinind joi 29 de ani.

În urma acestei victorii, Marius Copil a egalat situația în meciurile directe: 1-1.

  • Pentru un loc în semifinale, Copil se va duela cu învingătorul partidei dintre Pablo Cuevas (45 ATP) și Andy Murray (243 ATP).
  • Pentru calificarea în sferturi, Marius Copil şi-a asigurat un premiu de 18.590 de euro şi 45 de puncte în clasamentul ATP de simplu.

Turneul de la Antwerp este de categorie "250" și se dispută în perioada 14-20 octombrie. Competiția se desfășoară pe hard și este dotată cu premii totale în valoare de €635,750. În 2018, turneul a fost câștigat de britanicul Kyle Edmund.