Internaţionalul francez Adil Rami, fundaşul echipei Fenerbahce Istanbul, s-a afişat pe reţelele de socializare în timp ce efectua acelaşi salut militar controversat pe care l-au făcut fotbaliştii turci la meciurile internaţionale în semn de susţinere a soldaţilor angajaţi în operaţiunea militară din nordul Siriei, informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Începând de miercuri seara, fotografia de profil a campionului mondial pe Instagram îl arată cu mâna dreaptă ţinută la nivelul frunţii şi zâmbind, în tricoul clubului din Istanbul la care a ajuns în august după ce a fost pus pe liber de Olympique Marseille.

Postarea lui Rami a generat reacţii pozitive pe reţelele de socializare din partea numeroşilor fani turci, care o văd ca pe o susţinere a acestei ofensive.

UEFA a anunţat marţi seara deschiderea unei anchete disciplinare contra Turciei cu privire la potenţialele ''provocări politice'' în urma salutului militar al jucătorilor naţionalei de fotbal la partidele contra Albaniei şi Franţei.

Jucătorii naţionalei Turciei au sărbătorit golul egalizator din meciul cu Franţa cu un salut militar polemic, imaginile nefiind difuzate însă în direct la televiziune.

După golul marcat de Kaan Ayhan, cel puţin şapte jucători ai echipei turce s-au aliniat la marginea terenului şi au salutat cu mâna dreaptă la frunte, un gest de susţinere a soldaţilor angajaţi în ofensiva turcă din Siria, împotriva forţelor kurde, criticată la nivel internaţional.

Jucătorii naţionalei semilunei au făcut deja acest salut la precedenta întâlnire din preliminariile EURO 2020, disputată vineri împotriva Albaniei (1-0).

Poza de la profilul de Instagram: