Deputatul PSD Marius Bota și deputatul Mihăiță Găină, care a plecat recent din PSD, au votat, la vedere, moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului. De asemenea, a votat la moțiune și liderul organizației de tineret a PSD, Mihăiță Găină. Totodată, parlamentarii din grupul minorităților, inclusiv liderul grupului, Varujan Pambuccian, au introdus bile în urnele de vot.

Gabriel PetreaFoto: Agerpres

Deputatul PSD Marius Bota și fostul deputat PSD Mihăiță Găină au fost printre cei patru semnatari PSD ai moțiunii de cenzură.

Totodată, Gabriel Petrea, liderul TSD și fost ministru, a votat moțiunea de cenzură. El a fost aplaudat de parlamentarii opoziției și huiduit de cei ai PSD.

De asemenea, moțiunea de cenzură a fost votată și de deputați aparținând grupului minorităților naționale, inclusiv de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Reprezentanții puterii și opoziției s-au poziționat în preajma pupitrului de unde se citește lista parlamentarilor pentru ca senatorii și deputații să voteze. Printre cei care asistă lângă pupitru se numără Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguța Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) și Robert Turcescu (PMP).

În sala de ședință se află și liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să meargă în zona rezervată invitaților. La vot asistă și premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD și membri ai Guvernului.