Explozie lângă aeroportul Linz din Austria, doi răniți, anunță televiziunea germană N-TV, preluată de Reuters.

UPDATE După explozia dintr-o hală a unei companii de depozitare a deșeurilor de pe teritoriul aeroportului Linz, aproximativ 250 de pompieri se luptă încă împotriva flăcărilor. Între timp, numărul răniților a trebuit să fie corectat în sus: în total, nouă persoane au fost rănite, trei dintre ele grav, potrivit Oberösterreichischen Nachrichten.

Răniții și arșii grav au fost transportați de urgență atât la AKH din Viena, cât și la o clinică specială pentru victimele arsurilor din München și într-un spital din Linz. Șase persoane cu răni ușoare până la moderate au fost duse la spitalele din Linz.

Încă nu este clar de ce instalația de presare a companiei de colectare a deșeurilor a explodat. Purtătorul de cuvânt al Poliției, Sascha Baumgartner, este de părere că intervenția pompierilor și a forțelor de ordine „va dura cu siguranță mai multe ore”, după cum s-a menționat in presa austriacă.

Joi, 10 octombrie, imediat după ora 8.00, a avut loc o explozie într-o hală a unei companii de depozitare a deșeurilor din Hörsching, lucru raportat de poliția din Austria Superioară, într-un comunicat de presă recent.