​Perechea Horia Tecău (România) / Jean-Julien Rojer (Olanda), cap de serie numărul 7, a fost eliminată, joi, în optimile probei de dublu din cadrul turneului Masters de la Shanghai (China).

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: atpworldtour.com

Tecău și Rojer au fost învinși de perechea Ivan Dodig (Croația) / Filip Polasek (Slovacia) , scor (3)6-7, 7-6(4), 10-7, după două ore și două minute de joc.

Dodig și Polasek vor juca în sferturi cu echipa Lukasz Kubot (Polonia) / Marcelo Melo (Brazilia), cap de serie numărul 2.

Prezența în optimi este recompensată cu un premiu de 26.870 de dolari şi cu 90 de puncte ATP.

Anul trecut, Tecău și Rojer s-au oprit tot în optimi la Shanghai, fiind învinși de columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, scor 4-6, 7-6(5), 9-11. Cel mai bun rezultat obținut de perechea româno-olandeză la competiția din China a fost în anul 2017, când a ajuns până în semifinale (au fost eliminați de Lukasz Kubot și Marcelo Melo).

"Shanghai Masters" are loc în perioada 6-13 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour Masters 1000". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $7,473,620. La ediția de anul trecut, proba de dublu a fost câștigată de perechea Lukasz Kubot (Polonia) / Marcelo Melo (Brazilia).