Siropul de cătină, remediul natural care te apără de boli în sezonul rece. Cum îl prepari acasă. Se spune despre cătină că este medicamentul perfect pe timp de toamnă pentru a fi sigur că nu vei avea probleme cu răceala sau gripa toată iarna. Proprietăţile acestui aliment sunt numeroase, dar cel mai mult se remarcă prin cantitatea ridicată de vitamina C pe care o are, atât de necesară organismului în sezonul rece. Combinată cu mierea, cătina devine un remediu natural pentru foarte multe afecţiuni: anemie, astenie, gripă, viroze respiratorii, sensibilitate la răceli şi infecţii, ulcer, diaree şi nu numai. Prepară sirop de cătină şi consumă-l cel puţin două luni, în fiecare zi. Va face miracole pentru imunitatea organismului tău, scrie Click.ro.

Utile Foto: Colaj foto

Care sunt cele mai bune surse de proteine și de ce cantitate ai avea nevoie zilnic ca să slăbești. Aproape toate proteinele din sursa animală, precum iaurt, brânză, carne, pește, ouă conțin cei nouă aminoacizi esențiali. Prin urmare, sunt considerate surse de proteine de calitate superioară. Cele mai multe surse de proteine de origine vegetală nu conțin proporții adecvate de aminoacizi esențiali, ceea ce le face incomplete și sunt considerate proteine de calitate inferioară. Însă există și excepții. „Proteina de origine vegetală de cea mai bună calitate este soia”, spune medicul. „Conține profilul de aminoacizi cel mai apropiat de ceea ce găsim în lactate, carne sau ouă”, spune specialistul pentru Doctorul Zilei.

La ce va ajuta Collapse OS, sistemul de operare creat pentru apocalipsă. Sistemul de operare este unul open source și se numește Collapse OS. A fost dezvoltat de Virgil Dupras, software developer. În esență, acesta este o colecție de programe, instrumente și documentație care poate permite „asamblarea” unui sistem de operare. La final, acesta va putea rula pe dispozitive primare și improvizate. De asemenea, va putea efectua o serie de operațiuni, printre care și editarea de fișiere text sau auto-replicarea. Dezvoltatorul crede că, până în 2030, omenirea nu va mai putea produse electronice. Astfel, componentele acestora nu vor mai putea fi fabricate, însă miliarde de astfel de elemente vor exista peste tot prin lume. Astfel, Collapse OS ar fi sistemul de care oamenii ar avea nevoie pentru a-și reconfigura dispozitivele, potrivit Playtech.

Nouă din zece orăşeni suferă de oboseală. Cine sunt campionii. 92% din românii care trăiesc la oraş se plâng de oboseală, dar doar 39% au apelat la medic pentru rezolvarea acestei probleme, potrivit „Barometrului oboselii“. La ce soluţii se apelează. Suntem din ce în ce mai obosiţi, cel puţin în sondaje. Potrivit studiului „Barometru oboselii“, arată că 92% din românii din mediul urban se plâng de oboseală şi doar 39% au apelat la medic pentru această problemă. Cât despre soluţii pentru oboseală, românii recurg la mai multă odihnă - 64% - şi vitamine/suplimente alimentare - 45%. Oboseala creşte de la an la an: mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi au spus că se simt cel puţin la fel sau mult mai obosiţi decât anul precedent - 64%, categoriile profesionale care resimt cel mai mult această diferenţă fiind patronii/ managerii, angajaţii cu studii superioare şi studenţii/elevii, scrie Adevărul.

În Marea Britanie se deschide prima clinică pentru tinerii dependenţi de jocurile pe calculator. Prima clinică din Marea Britanie ce va trata copiii şi tinerii dependenţi de jocuri video, precum Fortnite, Candy Crush şi Call of Duty, va fi deschisă în luna noiembrie de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS). Personalul medical îi va ajuta pe cei cu vârste cuprinse între 13 şi 25 de ani ale căror vieţi sunt distruse de timpul pe care îl alocă jocurilor video. Pacienţii vor putea merge la clinica ce va face parte din Centrul Naţional pentru Dependenţe Comportamentale din Londra sau vor putea beneficia de consultaţii pe platforma online Skype. Psihologi, terapeuţi, psihiatri şi asistente medicale specializate în domeniul sănătăţii mintale vor lucra cu pacienţii pentru a-i ajuta să gestioneze dependenţa de jocuri video, se arată în articolul Descoperă.ro.