Universitățile din Marea Britanie au înregistrat progrese în abordarea hărțuirii sexuale în campus. Un studiu făcut în 100 de instituții arată că aproape două treimi din universități au introdus cursuri despre ce înseamă consimțământul în privința relațiilor sexuale și ce înseamnă hărțuirea sexuală, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, în universități precum cele din Edinburgh, Kent, Durham, Oxford, Soas, dar și în Universitatea din Londra se desfășoară cursuri pentru a instrui studenții în privința recunoașterii hărțuirii sexuale și a ceea ce înseamnă consimțământul sexual. În unele universități, cursurile sunt obligatorii pentru studenții din anul I.

Organizația ”Universități UK”, care a realizat sondajul și din care fac parte 136 de universități, arată că 81% din universitățile intervievate și-au actualizat disciplinele prin care abordau subiecte precum hărțuirea sexuală, iar 53% au actualizat codurile de conduită ale studenților.

De asemenea, puțin peste 80% dintre universități au declarat că au îmbunătățit sprijinul pentru studenții care au raportat că au fost hărțuiți și 78% au declarat că au furnizat informații clare despre cum să raporteze un incident. Mai mult de o treime din universități au angajat personal care să abordeze teme precum hărțuirea sexuală și infracțiunile care țin de discriminare.

Potrivit ambasadorului britanic la București, în Marea Britanie sunt 10.000 de studenţi români şi aproximativ 1.000 de profesori şi cercetători români care activează în instituţii de învăţâmânt.