Premierul Viorica Dăncilă l-a pus pe Raul Cristian Petrescu vicepreședinte la ANAF, cu rang de subsecretar de stat, după ce săptămâna trecută a fost nevoită să dea un ordin pentru înlocuirea acestuia cu Carmen Elena Tatu la Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul aceleiași instituții.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

UPDATE: Raul Cristian Petrescu, ca vicepreședinte ANAF, va coordonara Direcția Generală Antifraudă Fiscală, iar vicepreședintele care coordona această structură, Daniel Mihai Tudor, se va ocupa de activitatea de inspecție fiscală.

Reamintim că Dăncilă l-a eliberat din funcția de conducere de inspector general antifraudă al Direcției Generale Antifraudă Fiscală din structura ANAF pe Raul Cristian Petrescu, printr-o decizie publicată vineri în Monitorul Oficial. În locul său a fost numită Carmen Elena Tatu, care a mai ocupat funcția înainte.

Din decizia premierului publicată în Monitorul Oficial înțelegem că a fost nevoită să o numească din cauza unei sentințe civile pronunțată de Tribunalul București din 19 decembrie 2018.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

Premierul Sorin Grindeanu a dat-o afară la începutul verii din 2017 (decizia 396/2017), dar ea a câștigat în instanță repunerea în funcție și plata drepturilor salariale.

Ea a fost numită șefa acestui departament în timpul guvernării Cioloș, când l-a înlocuit pe Dragoș Voinescu.

Pe 8 februarie, Dăncilă l-a numit pe Raul Cristian Petrescu în funcția de conducere de inspector general Antifraudă, anterior fiind angajat la Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.