Astăzi în casa Cămătarului din sectorul 5 București s-a mai găsit ș-o cămilă. Asta a întregit seria de aur: maimuțe, urși, lei, zebră, antilopă, rinocer, șarpe, balenă, rechini. Dacă cercetările ar fi conduse competent lui Nuțu i s-ar găsi și un unicorn. De toate a avut și are Nuțu Cămătaru. Pentru că Nuțu știe lecțiile vieții și știe cine-i este fidel și cine-i ticălos. După ce a făcut “facultatea” ca lumea la Jilava și Rahova, era gata să fie omorât, Cămătaru a avut o cogniție: e țara plină de fraieri. Și fraierii ăștia vin ciopor la palatul meu că le place să fie tâlhăriți, jefuiți, șantajați. Cămătaru a descoperit slăbiciunea sărăntocului pentru păcănele, aurolac și ceafa de porc cu cartofi prăjiți. Nuțu a văzut viciul bogatului pentru speculă financiară, droguri și grandori. Pe scurt, în metropola noastră șade Nuțu Cămătaru cu tot clanul lui. Respect Nuțu! Nuțu - mare dresor al omului, fiara cea mai nobilă din univers. Poliția, procurorii numesc chestia asta pe nedrept: cămătărie și șantaj. Și-o să vă spun dece.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu, nu despre Nuțu voi vorbi aici, ci despre libertate. Doamne, ce-mi place libertatea! Sunt inspirat de Nuțu astăzi. Dacă marii filosofi secole întregi s-au bătut pe burtă cu ideea că ne-am rupt noi, oamenii, de jungla animalelor, iată că Nuțu în secolul 21 ne dă o lecție rară. Lecția este înfrățirea cu animalele.

Animalele sunt modele morale.

Când vede lăcomia românului, rânjetul dobitoc după un ban în plus, după vreo slugărnicie, Cămătaru își cheamă macacul și-l întreabă: cât valorează o asemenea gânganie? Și macacul nu se înșela.

Când vine vreunul că e dator la curve și pocker Nuțu consulta leii. Cât merită ăsta, leii mei? Pune-i amanet pe casă, mașini și pe toate deșertăciunea lui, zic leii docți.

Posibil, pentru femei, Cămătaru are un regim special. Cheamă girafa și cămila. Știind prejudecata veche și misogină că femeia are 2 fețe, da, o față era verificată de cămilă, una de girafă. Și Cămătaru ține cont de înțelepciunea ierbivoarelor.

Când a fost arestată prima oară după Revoluție, menajeria Cămătarilor a-ntrecut orice imaginație și de atunci ea a impus și impune respect.

S-a descoperit în Ferentarii Bucureștiului o "facultate" dresată, cu un comportament adecvat, cu mult mai adecvat decât al procurorilor, polițiștilor, oamenilor politici care-i treceau pragul, care-i erau datori Cămătarilor. Autoritățile de tot felul au trimis urșii și restul găștii în rezervații pe măsura învățăturii dobândite în casa Cămătarilor.

Ce este libertatea, dar? Eu cred că este minunata urcare pe cal a Cămătarului, la ieșirea de acum câțiva ani din pușcărie. Nuțu astfel dă bici calului. Și acesta e semn mare. Marșul calului lui Nuțu a fost semnul că fraierii pot veni iar să fie jupuiți de Cămătari, că fraierii pot veni iar la sfatul animalelor.

Ce este libertatea, iar? Să ai cămilă și macaci sub ochii autorităților ani de zile. Deși tu ai fost în pușcărie, te-ai eliberat, ai fost batjocorit, lăudat, asaltat de autoritățile de tot felul, inclusiv de cei de la Protecția Animalelor. Nu este asta România de chewing gum? Care are lege, dar lasă fărădelegea să învingă?

Poți să faci ciungă din orice lege, din orice funcționar. Orice polițist, procuror poate fi ciungă. Îi mesteci, poți să-i șantajezi cu viciile lor, poți prosti România. EHE, nu pățești nimic. România te invidiază, menajeria te laudă. Poliția, procuratorii, autoritățile sunt spectatori ca la circ.

Poți face ce șmecherii vrei tu în România. România e o ciungă. Nu râde, nu te întrista, nu te înfuria, cititorule. N-ai dreptul, ai, tu, boașe de hipopotam? Nu.

Evadarea macacului de acum câteva zile ne dă lecția asta de libertate nemaivăzută. Nuțu Cămătaru s-a jucat plictisit în Palatul lui cu acest macac. S-a jucat, adică a discutat platonic despre protest, despre libertate. Și i-a zis macacului: fugi, să te văd! Fugi, să-mi vezi Puterea.

Și macacul, un revoltat de mic, s-a jucat de-a libertatea. Sunt aici! Striga macacul și aici! Nu mă prindeți! Macacul a făcut de râs o zi întreagă, o armată de gumielastici.

Au trebuit autoritățile să-i rupă oasele, vai, ce rău, ca macacul să fie prins. Nuțu râdea în hohote. Vezi, macacule, ți-am spus eu ce-i cu revolta. CLICK pentru marea evadare

Menajeria aceasta, reamintesc maimuțe, urși, lei, zebră, antilopă, rinocer, șarpe, balenă, rechin, inorog sub bagheta lui Nuțu Cămătaru, rescrie istoria ideii însăși de libertate. Dar și cea a ciungii în Ro.

Maimuțele, urșii, leii, zebra, antilopa, rinocerul, șarpele, balena, rechinul și inorogul au diplome adevărate. Acestea n-au intrat boi și au ieșit vaci. Ei știu ce-i demnitatea, integritatea și prețul libertății. Le-au învățat dela Nuțu. Care le pune tuturor paznicilor și creditaților lui ciungă-n păr.

Iată istoria întreagă a fraților Cămătaru, CLICK pe Rise Project