​Juan Angel Napout, fost preşedinte al Federaţiei Paraguayene de Fotbal, condamnat de justiţia americană la nouă ani de închisoare pentru implicarea în vastul scandal de corupţie FIFAGate, a fost suspendat pe viaţă de forul fotbalistic mondial, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a fost luată de Comisia de Etică a FIFA. Astfel, Juan Angel Napout, vinovat de corupţie, este suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal. În plus, el a fost amendat cu un milion de franci elveţieni.

În august 2018, Napout, care a fost şi preşedinte al Confederaţiei de fotbal din America de Sud (CONMEBOL), a fost condamnat la nouă ani de închisoare, cea mai severă pedeapsă decisă de justiţia americană pentru un fost şef al fotbalului sud-american în scandalul FIFAGate.

Napout, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat şi la plata unei amenzi de un milion de dolari şi justiţia a mai decis ca el să returneze 3,3 milioane de dolari constând în mita primită, scrie News.ro.

Citește și: Fostul preşedinte al Confederaţiei sud-americane de fotbal, Juan Angel Napout, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupţie