Editura Trei ne aduce la cunostință una din noutățile sale editoriale: Nașterea unei mame, de Daniel N. Stern, Nadia Bruschweiller-Stern.

Nașterea unei mame, de Daniel N. Stern, Nadia Bruschweiller-SternFoto: Editura Trei

Ce anume declanșează atitudinea specifică maternității? Cum este posibil ca aceasta să fie unică, proprie fiecărei femei în parte, și totuși împărtășită de toate mamele? Într-un fel, mama trebuie să se nască din punct de vedere psihologic în aceeași măsură în care bebelușul ei trebuie să vină pe lume fizic. Femeia dă naștere, în propria sa minte nu unei ființe noi, ci unei noi identități: ea capătă sentimentul de a fi mamă. Cum apare această nouă identitate în fiecare femeie și cum anume se simte acest proces? Ia naștere odată cu momentul în care bebelușul scoate primul țipăt? Acest volum tratează experiența interioară, adesea personală, de a deveni mamă, arătând cum venirea pe lume a unei mame nu survine într-un singur moment dramatic, definitoriu, ci iese la iveală treptat, din efortul cumulat din numeroase luni care precedă și urmează nașterea propriu-zisă copilului.

Daniel N. Stern a fost profesor de psihologie la Universitatea din Geneva și a predat psihiatria la Universitatea Cornell. Este expert în dezvoltarea copilului și a realizat timp de 30 de ani numeroase studii despre relația mamă-copil. Dintre cărțile sale, la Editura Trei au apărut Jurnalul unui bebeluș.

Nadia Bruschweiller-Stern este specializată în psihiatrie pediatrică și psihoterapie pentru copii și adolescenți.