Comisia lui von der Leyen: mai feminină, mai verde, mai digitală. Președinta Comisiei Europene a îndeplinit deja una din promisiunile făcute. Jumătate din comisari ar urma să fie femei. Vom vedea și cât de ecologistă și digitală va fi politica CE. De fapt, 27 de comisari sunt prea mulți, iar portofoliile care chiar au sens sunt prea puține. Aceasta a fost mereu opinia președintelui în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care va fi înlocuit în curând de Ursula von der Leyen. Dar toate țările Uniunii doresc să fie reprezentate în continuare de câte un comisar în executivul comunitar, ceea ce înseamnă că fiecare extindere a UE duce și la extinderea CE, scrie DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

O femeie acuzată că și-a omorât trei nou-născuți a fost lăsată să meargă acasă. Acolo mai are trei copii. Procurorii și polițiștii suceveni au descoperit la începutul lunii august că o femeie din Poiana Negrii și-a omorât bebelușul imediat după naștere, în data de 9 august. După cercetarea gospodăriei și din declarațiile rudelor au descoperit că mai îngropase alți doi nou-născuți în curtea casei. Asupra femeii anchetatorii nu au impus însă nici o măsură judiciară, astfel că aceasta a fost lăsată să vină de la spital direct acasă, în gospodăria ei din satul Poiana Negrii în care locuiește împreună cu soțul și cu cei trei copii care au vârste între 6 și 10 ani, potrivit Digi24.

Românul asasinat în Costa Rica a fost „cărăuşul“ unui clan interlop din Timişoara. Gruparea trafica lunar cocaină de peste 1,8 milioane de dolari. Românul împuşcat în în stil mafiot marţi, 10 septembrie, în Costa Rica, a fost "cărăuş" de cocaină pentru un periculos clan interlop din Timişoara profilat pe traficul internaţional de droguri. Bărbatul, pe nume Ionuţ George Oţelac, este originar din Oradea şi a fost racolat imediat după terminarea liceului. Potrivit rechizitoriului întocmit, reţeaua din care a făcut parte şi Oţelac era extrem de bine organizată şi a traficat sute de kilograme de droguri pe ruta America de Sud-Canada-Romania-Europa de Vest, conform Adevărul.

Noul șef al Senatului, Teodor Meleșcanu, a susținut crimele comuniștilor din anii 50. În cartea sa Organizația Internațională a Muncii (OIM), publicată în anul 1974, Meleșcanu semnalizează, încă din prefață, că analiza sa urmează gândirea partidului comunist. Cartea semnată de Meleșcanu este o broșură în cheie socialistă despre Organizația Internațională a Muncii și are câteva zeci de pagini.Teodor Meleșcanu susține, în lucrarea sa, că despăgubirile pentru naţionalizări sunt opționale, se arată în articolul DW.

Percheziții la Cluj în dosar de evaziune fiscală cu firme fantomă în Germania, prejudiciu de 21 milioane euro. Mai bine de o sută de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor economice, criminaliști și luptători de acțiuni speciale instrumentează la Cluj un dosar cu prejudiciu de milioane de euro. E vorba de un dosar de evaziune fiscală în Germania unde implicate ar fi zeci de persoane și de firme fantomă. Astăzi echipe comune de anchetă, formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj și inspectori fiscali germani au făcut 20 de percheziții, ca urmare a extinderii cercetărilor, în județele Cluj, Bihor și Galați, relatează Actual de Cluj.

Mario Iorgulescu era băut când a produs accidentul în care a murit un tânăr de 25 de ani. Ce alcoolemie avea fiul șefului LPF. Conform celor două probe recoltate după accident, acesta avea 0,80 g/l alcool pur în sânge, au declarat surse judiciare. Astfel, el va fi acuzat si de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală. El are deja deschis pe numele său un dosar penal pentru ucidere din culpă, notează Libertatea.

Iar haos în Iași: cozi infernale de mașini, zeci de minute de așteptare a autobuzelor pline. Haosul de pe străzile din Iași a revenit odată cu întoarcerea elevilor din vacanță. Cozi lungi de mașini se formează în special la intrările în oraș, dar și în intersecții. Nici pentru cei care circulă cu mijloacele de transport în comun nu e mai ușor. Deși s-a anunțat cu tam-tam suplimentarea numărului de autobuze și tramvaie și introducerea curselor speciale pentru studenți, oamenii așteaptă mult mai mult în stații și circulă din nou ca în mașinile de marfă, scrie Ziarul de Iași.