Liderii unei biserici din California sunt acuzați că forțau oamenii străzii să cerșească toată ziua ca mai apoi să le confiște toți banii. Victimelor le-au fost fost luate actele, ajutoarele sociale și erau pedepsiți dacă vorbeau despre cele întâmplate, scrie BBC.

Imperial Valley MinistriesFoto: Captura YouTube

Imperial Valley Ministries operează aproximativ 30 de grupuri de biserici în Statele Unite și Mexic. Câțiva dintre liderii acesteia au fost arestați marți iar un fost pastor a fost și el luat în custodie în San Diego. Liderii bisericii sunt acuzați de muncă forțată, fraudă, falsificare de document și conspirație.

Victimele au fost ademenite cu mâncare și adăpost gratuite și o șansă de a se pune pe picioare fără a plăti nimic. Ei au fost plasați în case comune unde geamurile erau sigilate, ceea ce l-a împins pe un tânăr captiv să spargă geamul evadând și să anunțe poliția. Victimele erau obligate să cerșească 9 ore pe zi iar pedepsele includeau porții de mâncare scăzute și amenințarea că le vor fi luați copiii dacă nu vor respecta programul.

Acuzații le spuneau victimelor să nu vorbească cu familiile lor și să citească doar Biblia. Aceștia sunt acuzați că l-au împiedicat pe un diabetic să își procure medicația, le confiscau telefoanele cerșetorilor și le rețineau documente fără de care nu se puteau angaja.

Toate victimele sunt acum libere și au primit îngrijirile medicale necesare. Acest incident a adus din nou în discuție problema oamenilor străzii din California. Deși președintele Donald Trump a cerut celor în cauză să rezolve această problemă, administrația de la Casa Albă este reticentă să intervină. Vina cade, după spusele celor de la Casa Albă, pe politicile liberale din această zonă.