​​Polițiștii au pus o grădiniță din Suedia în carantină marți după ce un preșcolar a venit cu o grenadă. Personalul instituției din orașul suedez Kristianstad a chemat poliția după terminarea programului copiilor, potrivit CNN.

KristianstadFoto: Google Maps

Incidentul s-a petrecut marți atunci când personalul grădiniței a descoperit ceea ce avea micuțul în ghiozdan. Ajunși la locul incidentului, polițiștii au realizat că obiectul cu pricina este o grenadă și au chemat pirotehniștii. Experții au analizat dispozitivul și au stabilit că este mult prea periculos să îl mute. Grenada a fost astfel dezamorsată în incinta grădiniței după securizarea zonei.

Purtătorul de cuvânt a declarat că muniția a fost găsită de copil pe un câmp unde au avut loc numeroase exerciții militare. Deși se practicau în majoritatea anului exerciții militare, uneori zona mai este deschisă cetățenilor. Chiar dacă cetățenii au fost înștiințați să nu atingă nimic din ce li se parte neobișnuit, micuțul nu avea de unde să știe la ce pericol se expune. Polițiștii nu l-au identificat pe micuț, dar au precizat că este sub vârsta de 7 ani.

Thomas Sonderberg, ofițerul căruia i-a fost atribuit cazul, a declarat că totul ar fi putut lua o turnură dezastruoasă mai ales că aceste dispozitive militare nu trebuie sub nicio formă lăsate la îndemâna copiilor. Sonderberg a mai declarat că oricât de bizar ar suna, evenimentul nu este unul singular în Suedia. Acum câteva săptămâni, un alt preșcolar a adus o grenadă la școală, pe care a pus-o pe o masă de ping-pong. La vederea grenadei, unul dintre angajați aproape că a leșinat. Totul s-a terminat cu bine și în acest caz pentru că pirotehniștii au descoperit că muniția în cauză era inactivă.