Liderii Coaliției s-au întâlnit luni, la Vila Lac pentru a discuta despre colaborarea PSD-ALDE, după ce Călin Popescu Tăriceanu i-a dat un ultimatum premierului Dăncilă spunând că nu vrea să facă parte dintr-un guvern „impotent”. La ședință participă ministrul interimar de Interne Mihai Fifor, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici iar din partea ALDE Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu și Varujan Vosganian. Potrivit, surselor HotNews.ro din interiorul ALDE, Tăriceanu va lua o decizie privind ieșirea de guvernare doar după ce se va consulta și cu liderii din teritoriu.

Tăriceanu și DăncilăFoto: AGERPRES

UPDATE Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian explică pe pagina sa de Facebook că luni "trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare".

"Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului", scrie Vosganian pe pagina sa de socializare.

Surse din interiorul Coaliției au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă nu a mai venit la întâlnirea de la Vila Lac cerându-și scuze liderilor ALDE. "A invocat o mică problemă de sănătate", au explicat sursele citate.

De asemenea surse din interiorul ALDE susțin că Tăriceanu va lua o decizie de rupere a Coaliției doar după ce se va consulta și cu liderii din teritoriu.

"Ieșirea de la Guvernare ar putea avea loc săptămâna viitoare, după congresul PSD în care își vor valida candidatul la prezidențiale. Trebuie să fie consultați și liderii din teritoriu. Cel mai probabil va fi o ședința cu liderii ALDE săptămâna viitoare și în funcție de asta se va lua decizia", au explicat sursele HotNews.ro.

ALDE a cerut PSD să vină cu un nou program e guvernare și cu un Cabinet restructurat, variante respinse de premier care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formațiuni politice, inclusiv în UDMR.