Cariile dentare la copii: ce recomandă dentistul. Cariile dentare reprezintă o problemă care apare nu doar la adulţi, ci chiar şi la copii, atunci când bacteriile din gură încep să atace smalţul dinţilor primari. În general, cariile apar atunci când alimentele care conţin carbohidraţi (zaharuri şi amidon) sunt lăsate în contact cu dinţii perioade mai lungi de timp. Astfel de alimente includ lapte, băuturi carbogazoase, bomboane, prăjituri, sucuri de fructe, cereale şi pâine. Combinaţia de bacterii, resturi de alimente, acizi şi salivă formează o substanţă numită placă dentară, care atacă smalţul dinţilor, provocând carii, scrie csid.ro

UtileFoto: Colaj foto

Simptomele pe care multe femei le ignoră. Pot anunța unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer. România ocupă prima poziție în rândul țărilor europene la incidența cancerului de col uterin, situație similară cu cea a țărilor subdezvoltate din Africa, Asia și America de Sud. Pe primul loc în clasament suntem și la mortalitatea prin cancer de col uterin care este a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cel de sân, explică medicul de familie Carmen Adriana Dogaru, vicepreședintele Societății medicilor de familie Dolj, potrivit Doctorul Zilei.

Depresia între exces de emoţii şi o tiroidă dereglată. Este bine recunoscut azi faptul că disfuncţiile tiroidiene afectează semnificativ statusul mental şi emoţional. Atât hipertiroidia (producerea în exces a hormonilor tiroidieni), cât şi hipotiroidia (insuficienţa hormonilor tiroidieni) pot fi implicate în tulburări comportamentale. ”Pacienţii cu disfuncţie tiroidiană sunt mai predispuşi să dezvolte simptome depresive, dar şi invers, depresia poate însoţi diverse tulburări tiroidiene, predominant subclinice. Medicamentele antidepresive pot afecta şi ele funcţia tiroidiană.”, spune Diana Dragomir, medic homeopat şi membru al Societăţii Române de Homeopatie, conform csid.ro

Efectele băuturilor energizante asupra sănătăţii. Conţin o cantitate foarte mare de cofeină şi alţi stimulenţi, de aceea sunt indicate doar ocazional. Dacă devine un obicei, riscaţi să vă fie afectat sistemul nervos central. Agitaţia, insomnia şi, într-un final, anxietatea, sunt trei dintre problemele cauzate de consumul frecvent al băuturilor energizante. Foarte multe dintre aceste produse conţin ingrediente similare, de la diferite forme de cofeină (de trei ori mai multă decât cantitatea întâlnită într-o cană de cafea) până la guarana, taurină, ginseng, creatinină, ginkgo biloba, toate acestea având efect stimulant, notează Click.

Tu respecți regulile de igienă? Vezi dacă procedezi corect. Se pare că a vorbi în zilele noastre despre igienă e „de modă veche'. Deși folosesc parfumuri scumpe și cosmeticale „de firmă', copiii nu știu ce înseamnă regulile de igienă. Nici nu e de mirare că unitățile școlare sunt adevărate focare de infecție. Mai mult, în acest moment, 30% din populația României nu are acces la rețeaua de salubritate. Mai exact la apă curentă și canalizare, relatează Libertatea pentru femei.