Autoritățile elene au confirmat că în cursul acestei dimineți au fost reluate cursele tur - retur de pasageri și autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis, informează Ministerul Afacerilor Externe, anunțul venind după mai multe zile în care 1.500 de turiști, inclusiv români au fost blocați pe respectiva insulă din cauza defectării feriboturilor care trebuiau să efectueze curse acolo.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambasada României la Atena este în legătură cu cetățenii români aflați pe insula Samothrakis și continuă demersurile pe lângă autoritățile locale pentru a asigura plecarea în siguranță a tuturor turiștilor de cetățenie română.

”Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuții cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă”, transmite MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatul General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară, în funcție de necesități.