Un videoclip în care apar mai mulți canguri care sar prin zăpadă a devenit viral pe internet, asta pentru că în Australia ninge foarte rar. După ce vânturile puternice și condițiile de iarnă au cuprins trei state sud-estice de pe teritoriul australian, unele părți ale țării au înregistrat ninsori rare, scrie BBC.

Canguri în zăpadăFoto: Flickr

Utilizatorul platformei Twitter, Stephen Grenfell, a filmat cangurii în timp ce a trecut pe lângă New South Wales, sâmbătă. El a descris clipul astfel: „Nu este ceva ce vezi în fiecare zi în Australia. Cangurii în zăpadă”.

Ca răspuns, un alt utilizator a postat o fotografie cu canguri cufundați în zăpadă pe un teren de golf.

Meteorologii au anunțat că aceasta este una dintre cele mai reci ierni care au lovit Australia în ultimii ani.

În capitala Canberra, presa locală raportează că un meci de fotbal australian a fost disputat pentru prima oară pe zăpadă.

Zăpada a dus, de asemenea, la blocarea și în final închiderea unor drumuri din afara orașului Sydney. Temperaturile reci au dus și la anulări ale zborurilor și la întreruperi de energie electrică în aproximativ 10.000 de case din sudul țării.

Australia a trecut prin evenimente meteorologice extreme în ultimul an, inclusiv inundații, incendii de vegetație și ciclone. De asemenea, aceasta continuă să fie devastată de o secetă prelungită care a adus eforturi semnificative asupra comunităților rurale.

Continentul australian continuă să fie devastat și de secetă, fenomen care a dus după el eforturi semnificate ale comunității rurale de a se lupta cu fenomenele meteo extreme.