La primul meci oficial cu Bogdan Andone pe banca tehnică, FCSB s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Milsami Orhei (Moldova), în primul tur preliminar al Europa League. Ambele goluri ale roș-albaștrilor au fost marcate de Florin Tănase (12', 56'). FCSB a evoluat în inferioritate numerică din minutul 72, după ce Filip a încasat două galbene în decurs de opt minute, dar tabela a rămas neschimbată până la finalul partidei.

FCSB vs Milsami OrheiFoto: Facebook/ FCSB
  • Partida retur va avea loc joia viitoare (18 iulie), la Orhei.
  • Dacă trece de Milsami Orhei, FCSB va juca în turul doi preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Alashkert (Armenia) și Makedonija Skopje (Macedonia). A fost 3-1 pentru Alashkert în prima manșă. Meciurile din această fază se vor disputa la 25 iulie şi 1 august.

“O victorie importantă, e primul meci, întotdeauna primul meci este mai dificil. Sperăm să o ţinem pe aceeaşi linie şi să creştem de la meci la meci. La primul gol am avut puţin noroc. Mai avem mult de lucrat şi cu siguranţă vom creşte de la meci la meci ca joc colectiv”, a spus Florin Tănase la Pro X, potrivit News.ro.

“Am întâlnit un adversar incomod. A fost foarte greu să-I deschidem. Voiam să înscriem mai mult, dar atât s-a putut. Sperăm ca de la meci la meci cei din atac să ne facem treaba cât mai bine. M-am simţit foarte bine, cu excepţia crampelor. Nici o săptămână de antrenamente nu am”, a declarat Dennis Man.

Au evoluat echipele:

FCSB: A. Vlad - Belu, Planic, I. Cristea, Roman – Oaidă (Filip ’62), Nedelcu, F. Tănase – Man (Popescu ’78), Hora, F. Coman (Dumitru '90+5). Antrenor: Bogdan Andone

Milsami Orhei: Chirinciuc - Jardan, Crăciun, Bolohan, Platica - Rusnac, Onica - A. Antoniouc, Andronic, Stînă – Nazar (Zagaevschi ’60). Antrenor: Veaceslav Rusnac

Cartonaşe galbene: Filip ’64, ‘72 / Platica ’33, Crăciun ’58, Jardan ‘69

Cele mai importante momente ale partidei:

90+2' Planic a fost extrem de aproape de autogol. Fundașul a deviat mingea din fața unui adversar, punându-l în dificultate pe Andrei Vlad. Portarul roș-albaștrilor a reușit să respingă cu ceva emoții.

90' Partida este prelungită cu cinci minute.

86' Ocazie pentru FCSB! Hora îl vede liber pe Ovidiu Popescu la marginea careului, pasează excelent, dar șutul acestuia este deviat in corner de un fundaș al formației moldovene.

85' Hora încearcă să profite de o ieșire eronată a lui Chirinciuc, șutează de la peste 30 de metri, dar mingea nu prinde spațiul porții.

72' Intrat pe teren în minutul 62, Filip a încasat două cartonașe galbene în decurs de opt minute și a fost eliminat. FCSB va evolua în inferioritate numerică.

70' Florinel Coman execută bine o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, poziție centrală. Chirinciuc a intervenit excelent și a respins șutul atacantului de la FCSB

65' Contraatac rapid al roș-albaștrilor, purtat de Hora. Acesta a trimis în dreapta la Florin Tănase, căpitanul FCSB-ului a pasat în fața porții pentru Nedelcu, dar șutul mijlocașului a fost respins în corner de portarul oaspeților.

56' Gool FCSB! Fază superbă creată de elevii lui Bogdan Andone, plecată de la Roman. Ulterior, mingea a ajuns la Hora, care a trimis perfect printre doi adversari până la Dennis Man. Internaţionalul U21 a pasat din prima în faţa porţii pentru Tănase, care l-a învins pentru a doua oară pe Chirinciuc. FCSB - Milsami Orhei 2-0.

46' Kristoffer Hagenes a fluierat startul reprizei secunde.

S-a încheiat prima repriză. FCSB - Milsami Orhei 1-0.

38' Nedelcu încearcă un șut de la distanță, mingea trece puțin pe lângă poarta apărată de Chirinciuc.

37' Florinel Coman cade în careu după un duel cu Bolohan, roș-albaștrii cer penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue.

30' Ocazie pentru FCSB! Iulian Cristea preia inteligent în careu, însă șutul său a fost respins de portarul oaspeților.

16' Lovitură liberă pentru Milsami, de la aproximativ 25 de metri, poziție centrală. Șutul lui Andronic este deviat de zidul roș-albaștrilor, dar Vlad reține fără probleme.

12' Gool FCSB! Florin Tănase deschide scorul cu un şut în diagonală de la marginea careului de 16 metri, lateral dreapta. A fost primul șut pe poartă din această partidă. FCSB - Milsami Orhei 1-0.

1' A început partida de la Giurgiu. Oaspeții au avut lovitura de start.

FCSB începe noul sezon european în primul tur preliminar al Europa League, fază în care o întâlnește pe Milsami Orhei (Moldova). Partida de pe stadionul "Marin Anastasovici" din Giurgiu se dispută de la ora 21:30 și este transmisă în direct pe ProTv și LiveScore pe HotNews.ro.

Echipele de start:

FCSB: Vlad - Belu, Cristea, Planic, Roman - Nedelcu, Oaidă, Tănase (C) - Man, Hora, Coman.

Rezerve: Bălgrădean - Filip, Dumitru, Popescu, Perianu, Ion, Ardelean.

Antrenor: Bogdan Andone.

Milsami: Chirinciuc - Jardan, Crăciun, Bolohan (C), Plătică - Rusnac, Onică - Antoniuc, Andronic, Stînă - Nazar.

Rezerve: Butuc - Zagaevschii, Patraş, Antoniuc, Martin, Ba.

Antrenor: Veaceslav Rusnac.

Arbitru: Kristoffer Hagenes / Asistenți: Magnus Lundberg și Andeers Dale (toți din Norvegia)

Cine este Milsami Orhei

Milsami Orhei fost înființată în anul 2005 și are în palmares patru trofee: un titlu de campioană (2015), două Cupe (2012, 2018) și o Supercupă a Moldovei (2012).

Potrivit transfermarkt.com, Milsami Orhei are un lot în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Cel mai valoros jucător al echipei este mijlocașul Alexandru Antoniuc (30 de ani), cotat la 400.000 de euro.

Milsami Orhei își dispută meciurile de pe teren propriu pe Complexul Sportiv Raional Orhei, un stadion cu o capacitate de doar 2.539. Antrenorul echipei este Veaceslav Rusnac (43 de ani).

În acest moment, Milsami se află în plin sezon și ocupă locul 3, cu 26 de puncte în 15 meciuri: 7 victorii, 5 remize, 3 înfrângeri (Golaveraj: 18-11).