Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în Septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro. Acest articol este scris tocmai pentru a-nțelege mai bine ce-i cu omul ăsta în viața ta, ce mișto este că-l avem în viață. Ce mișto este să-i dăruim. Să-i dăruim, așa cum și el ne-a dăruit. Libertate.

HotNews.roFoto: Hotnews

CLICK pentru donație directă.

CLICK licitația de artă. Expoziția începe mâine.

CLICK concert caritabil. Concertul este luni.

De când îl cunosc pe Vintilă? Ce contează data și ora?

În 1989, după Revoluție, aveam foame de libertate și foame de Vintilă Mihăilescu. Libertatea și Vintilă au însemnat nevoia de faptă și nevoia de o minte limpede care să-mi scoată parte din gărgăunii din cap și să mă facă să-nțeleg ce mi se întâmplă. Vintilă Mihăilescu a apărut în viața mea exact când trebuie. Era în viața mea și m-am bucurat de mintea lui sănătoasă. Tu ai avut o asemenea întâmplare? Știi cum este?

Privește-i chipul. Libertatea și Vintilă se potrivesc.

Este un hippie incurabil de când îl știu. Contrazice orice clișeu al unei societăți normate. El care știe normele, nu? Și, vezi, tu, se vede pe chipul lui un “Maestre” pe care ți-l adresează și te invită la o discuție.

Am stat ore-n șir în preajma lui, doar eu cu el. Și acum, când este într-un astfel de moment, Vintilă sper că știe că, dacă ar exista o mașinărie pe lumea asta, i-aș dărui înapoi acele ore de discuții, ore-n plus vitale pentru viața lui de acum.

Cum e Vintilă? Vintilă tace, când spui prostii.

Dar marele meu privilegiu ăsta a fost că i-am spus și am făcut o tonă de prostii și el mi-a tăcut. I-am împuiat capul cu aiurelile mele și el mi-a tăcut. Băi, tăcerea asta a lui este libertatea mea. Pentru că, în primul moment, habar nu ai ce se petrece. De ce tace? Apoi, tăcerea lui Vintilă te lasă să vezi singur ce tâmpenii spui, ce-ai greșit. Tăcerea lui Vintilă “mi-a dărâmat” creierul și tot tăcerea lui m-a ajutat să mi-l pun la loc.

Articolele și cărțile lui Vintilă Mihăilescu nu tac. AICI CLICK pentru o parte din acestea.

Vintilă nu face nicio paradă, nu se laudă în public.

Nu-i carte de-a lui pe care să n-o vezi ca pe un gest de tandrețe. Textele lui au grijă de capul tău. Sigur, unele-s academice, altele-s articole pe Contributors/Dilema veche.

Vintilă este egal cu el însuși.

“Topește” știința lui de carte pentru înțelegerea ta. Este generos. Duce el greul și-ți dăruiește rodul rătăcirilor lui. Nu este dintre “cimpanzeii” contemporani de circ, “cimpanzei” făcuți la școli de scurtă durată și obsedați de repede afirmare de sine. Nu, Vintilă se rătăcește într-o junglă-societate și ieșit de acolo, îți explică cum e cu această mare aventură a vieții de om.

Pentru el antropologia este despre om, despre, bă, omule, despre tine ca om. Despre viața ta de om.

Ia oricare dintre cărțile lui și pornește în călătorie. Vintilă iar este Libertate. Îți arată drumul de străbătut. Și niciodată nu-ți bate cuie-n talpă, oricât de fanatic ești.

Vintilă zice așa: "Du-te, bate câmpii! Maestre, ce-ai rezolvat, poți să-mi spui și mie?"

Poți?

Asta-i iarăși, domle, voluptate pe lumea asta, nu? Nu-i asta, iar, cum spuneam, Vintilă și Libertate?

Vintilă. Nu-l știi pe Vintilă?

Cunoaște-l! Pe net, e Vintilă. Bucură-te în viața asta de Vintilă!

Îl cunoști pe Vintilă? Bucură-te în viața asta de Vintilă!

Profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în Septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Pentru donație directă CLICK AICI

Pentru participarea începând de astăzi la evenimentele culturale (licitatie opere de artă și concert) iată detaliile:

1. Expoziție cu licitație caritabilă: Vintilă Mihăilescu. CLICK AICI eveniment

Vernisaj expoziție: mâine 11 iulie, ora 7 p.m., Galeria Mobius, str. Mendeleev, nr. 2. Expoziția este deschisă în perioada 12 Iulie - 14 Iulie, între orele 14-17. Eveniment licitație caritabilă: 14 iulie, ora 7 p.m., Rezidența BRD Scena9, str. I. L. Caragiale, nr. 32.

2. Concertul Caritabil de la Ateneul Român din 15 iulie.Pentru bilete CLICK AICI.