Gloria Vanderbilt, moștenitoare, artistă și simbol al modei, a murit duminică la 95 de ani, a anunțat luni fiul său, Anderson Cooper, jurnalist CNN, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gloria Vanderbilt, care a crescut în Franța ”fără să știe nimic despre banii pe care avea să îi moștenească la 21 de ani”, a fost ”o femeie extraordinară care a iubit viața și a trăit cum a vrut”, a spus Andersen Cooper luni la CNN.

”Era pictoriță, scriitoare, stilistă, dar de asemenea o mamă remarcabilă, soție, o prietenă. Avea 95 de ani, dar întrebați pe cei care au cunoscut-o bine, vă vor spune că era persoana cea mai tânără pe care o cunosc, și cea mai modernă”, a adăugat el.

Născută în New York pe 20 februarie, în 1924, fiica lui Reginald Vanderbilt - moștenitoarea baronului căilor ferate Cornelius Vanderbilt - și a Gloriei Morgan, Gloria Vanderbilt a făcut să se vorbească despre ea din copilărie, după o luptă familială urâtă cu privire la cine o va crește.

Mai târziu, în anii '70, a devenit faimoasă pentru linia sa de jeanși pe care a creat-o, pâă să includă colecției sale și parfumuri și alte articole vestimentare.