Un fost polițist din județul Timiș, președinte al filialei USR Traian Vuia, a fost amendat, miercuri, de oamenii legii, după ce a refuzat să oprească mașina la semnalul unui echipaj, care a fost nevoit să-l urmărească în trafic, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, incidentul a avut loc, miercuri, pe drumul care leagă localitățile Făget și Lugoj.

Polițiștii din cadrul Secției Făget, care desfășurau un control de rutină în trafic, i-au făcut semn unui șofer să tragă pe dreapta. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care echipajul de poliție a pornit în urmărirea mașinii, având semnalele acustice și luminoase pornite.

După o urmărire de mai bine de 500 de metri, șoferul s-a oprit în localitatea Traian Vuia, în dreptul casei în care locuiește. Însă, în momentul în care polițiștii i-au solicitat să se legitimeze și să prezinte actele mașinii, acesta a refuzat.

„Agenții de poliție, după ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele autoturismului, însă acesta a refuzat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar conducătorului auto i s-a adus la cunoștință obligația de a preda permisul de conducere", au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Prin urmare, oamenii legii l-au amendat cu 1.450 de lei pentru neoprirea la semnalul polițiștilor și refuzul de a se legitima. De asemenea, bărbatul a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul care a încercat să fugă de polițiști se numește Dan Lupulescu și este președinte al filialei USR Traian Vuia. De asemenea, bărbatul a fost polițist.