Poliția din Rusia a reținut miercuri cel puțin 400 de persoane care protestau la Moscova, pentru a cere pedepsirea ofițerilor de poliție implicați în arestarea ziaristului de investigații Ivan Golunov, după ce analizele realizate la cererea justiției nu au relevat nicio urmă de droguri în sângele său și niciuna dintre punguțele cu droguri nu avea amprentele sale, relatează Reuters. Printre cei reținuți se află și politicianul de opoziție Aleksei Navalnîi.

HotNews.roFoto: Hotnews

16.00: Numărul persoanelor reținute pentru că participau la protest depășește în acest moment 400 de oameni. Astfel, aproape jumătate dintre cei aproximativ 1.000 de protestatari au fost arestați.

14.35: Poliția din Rusia spune că a reținut peste 200 de protestatari.

13.20: Noul bilanț arată că 94 de persoane au fost reținute până în acest moment.

Grupul de monitorizare OVD-Info susține că cel puțin 57 de persoane au fost reținute, după ce, inițial, era vorba de 23 de persoane.

Poliția a renunțat la acuzațiile privind traficul de droguri împotriva jurnalistului Ivan Golunov, într-o rară răsturnare de situație, în contextul în care susținătorii ziaristului susțin că acestuia i-a fost înscenat dosarul.

Dar susținătorii ziaristului au hotărât să continue protestele miercuri în ciuda faptului că au fost atenționați de autorități că demonstrația lor va fi ilegală.

Martorii Reuters au spus că peste 1.000 de oameni au mărșăluit prin centrul Moscovei, scandând ”Rusia va fi liberă”, ”Rusia fără Putin” și ”Jos cu țarul”, în timp ce poliția a avertizat să nu încalce legea și să blocheze accesul pe anumite străzi.

Unii dintre protestatari au purtat tricouri cu mesajul ”Eu sun/ Noi suntem Ivan Golunov”

Citește și:

Rusia: Jurnalistul de investigaţii Ivan Golunov, inculpat pentru trafic de droguri, anunţă avocatul său