Dimineața de 12 iunie a adus temperaturi neobișnuit de mici pentru această perioadă în Spania, în mai multe orașe minimele fiind de 1-3 grade, în timp ce la Molina de Aragon, polul frigului din Peninsula Iberică, temperatura s-a apropiat de -1 grad. Chiar dacă aceste minime au fost la localități situate la peste 500 de metri altitudine, temperaturile sunt extrem de mici pentru luna iunie.

Temperaturile in Spania, pe 12 iunie dimineataFoto: Meteociel

La Molina de Aragon au fost -0,5 grade, localitatea de 3.000 de oameni situată la 1.000 m altitudine fiind ”polul frigului”, cu minime de -28 de grade iarna.

La Burgos minima a fost de 1 grad Celsius, orașul fiind celebru pentru clima extremă cu diferențe mari între zi și noapte. Un grad s-a înregistrat la alte două localități cu climă deosebită: Teruel și Calamocha. Toate sunt situate la altituidini în jur de 850-950 metri.

În orașul Leon a fost un grad, în Vitoria-Gasteiz din Țara Bascilor au fost 2 grade, iar la Valladolid și Pamplona au fost 3 grade. În timpul zilei temperaturile vor trece de 20 de grade în mare parte dintre localitățile din nord.

În sudul Spaniei minimele au fost între 16 și 20 de grade.

Surse: WeatheronlineUK, Meteociel